- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți economisi mai mulți bani de sărbători. Toți românii ar trebui să urmeze aceste sfaturi

12 Dec, 23:13 • Toma Anca
Cum poți economisi mai mulți bani de sărbători. Ca în fiecare ani, de sărbători, românii cheltuie cei mai mulți bani, fie pe mâncare, pe cadouri sau pe vestimentație. În anul 2022, cumulând criza mondială și prețurile din ce în ce mai mari ale produselor și serviciilor, mulți se tem că vor rămâne fără bani.
Cum poți economisi mai mulți bani de sărbători. Toți românii ar trebui să urmeze aceste sfaturi

Cum poți economisi mai mulți bani de sărbători. Datele Deloitte arată că românii vor cheltui cele mai importante sume (22%) pe cadouri care incorporează produse vestimentare și accesorii, iar mai apoi pe alimente, băuturi și produse electronice (14%). Pentru a ține sub control cheltuielile de Crăciun, românii sunt sfătuiți să urmeze mai mulți pași practici.

Cum poți economisi mai mulți bani de sărbători

În primul rând, pentru a nu cheltui bani peste măsură, românii trebuie să-și creioneze un buget care să cuprindă toate estimările, pe care să nu-l depășească.

Pentru a reuși acest lucru, consumatorii din țara noastră sunt sfătuiți să apeleze la comparatoarele de prețuri online pentru a găsi cele mai bune prețuri la produsele dorite.

De asemenea, majoritatea comercianților de pe piață vor trimite periodic coduri de reducere clienților prin e-mail, pe care le pot folosi pentru a ne achiziționa produsele dorite.

Citește și: Sărăcia îi face pe români să urască sărbătorile de iarnă! 1 din 3 români ar dori anularea Crăciunului

Cumpărăm online

Potrivit mai multor studii privind comerțul din România, sectorul e-commerce a devenit din ce în ce mai îmbrățișat de români. De altfel, piața de comerț online din țara noastră a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aproximativ 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro.

De asemenea, studiul Reveal Marketing Research din 2021 a arătat că o treime (36%) dintre români (din totalul de 1.000 de respondenți) au preferat să comande cadouri online, comparativ cu 31% cât se înregistra în 2020.

Alegem cadouri sustenabile

Experții spun că o altă modalitate prin care românii pot face economie în acest Crăciun este să realizeze pentru cei dragi cadouri handmade. Astfel, pe lângă faptul că vom folosi mai puțini bani, vom contribui și la protejarea mediului înconjurător.

Însă, dacă vrem neapărat să cumpărăm ceva din comerț, experții spun că ar fi bine să achiziționăm produse de la branduri cărora le pasă de mediul înconjurător și utilizează materiale durabile și reutilizabile pentru a reduce deșeurile în exces.

De altfel, sustenabilitatea și grija față de mediu au devenit priorități pentru foarte multe companii, cum este și Waterdrop. „Odată cu sărbătorile de iarnă ne dorim să insuflăm comunității noastre alegerea de cadouri utile pentru cei dragi și, totodată, să încurajăm consumatorii să protejeze mediul înconjurător prin reducerea consumului de plastic.

Vrem sa fim alături de oameni în viața lor de zi cu zi și să-i ajutăm să fie în echilibru cu propriul corp și cu natura, ajutându-i să facă alegeri sănătoase și sustenabile în ceea ce privește hidratarea”, a declarat Katerina Navratilova, CEO-ul Waterdrop CEE, producătorul de Microdrinks și recipiente sustenabile.