- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum s-au impozitat tichetele cadou dintr-o greșeală. Cum răspunde ANAF. 370.000 de români au fost batjocoriți

10 Feb, 23:10 • Polojan Tudor
Legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată. Vestea a venit din partea senatorului PSD, Ștefan Radu Oprea.
Cum s-au impozitat tichetele cadou dintr-o greșeală. Cum răspunde ANAF. 370.000 de români au fost batjocoriți

Un număr de peste 60.000 de companii și peste 370.000 de salariați au fost direct afectați de interpretarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu privire la tichetele cadou. Liderul PSD din Senat, Stefan Radu Oprea, a anunțat că legea amnistiei privind tichete cadou oferite de către companii sau stat, a fost promulgată, scrie stiripesurse.ro.

„Peste 60.000 de companii și 370.000 de salariați erau afectați de interpretarea dată de ANAF asupra utilizării tichetelor cadou. ANAF considera că sunt venituri de natură salarială și atunci ar fi trebuit impozitate. Spiritul legii era altul, dar neclaritatea normei a lăsat loc de interpretări”, a spus Radu Oprea într-o postare pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Cât de sigure sunt clădirile din România, în cazul unui cutremur de magnitudinea celor din Turcia? Cum putem verifica dacă blocul în care locuim va rezista unui seism major

Tichetele cadou nu vor mai fi impozitate/ sursa foto: bravio.ro
Tichetele cadou nu vor mai fi impozitate/ sursa foto: bravio.ro

Tichetele cadou, drepturile salariaților

Senatorul a vrut să sublinieze cu franchețe faptul că, de obicei, nu susține amnistiile fiscale deoarece aceste practici sunt în dezavantajul celor corecți. Acesta este de părere că, în acest caz, salariații nu aveau absolut nicio vină și, bineînțeles, nu trebuia să li se impute retroactiv sume consistente.

„Împreună cu senatorul Robert Cazanciuc și cu reprezentanții unor asociații patronale, dintre care l-aș menționa pe domnul Ovidiu Gheorghe, președintele ACDBR, am inițiat proiectul care a devenit lege. 370.000 de lucrători au scăpat de povara unor procese lungi pentru a-și apăra drepturile sau de plata unor sume nedatorate în mod real”, a mai declarat senatorul PSD, Radu Oprea.

În trecut, agenții economici care s-au aflat în aceste situații au contestat obligația impozitării. Din păcate, însă, direcția de soluționare a contestațiilor din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală nu a luat nicio decizie asupra contestațiilor.

Mai citește și: Contractele de energie nu vor mai fi prelungite. Românii vor rămâne pe întuneric. Ce se întâmplă cu populația

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult