- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum să faci cartofi ca la McDonald’s la tine acasă. Profitul lanțului american a crescut cu 37% în 2023, ajungând la 8,469 miliarde de dolari

24 Feb, 21:26 • Bocioacă Bianca
Cartofii prăjiți de la McDonald's sunt destul de greu de reprodus acasă, dar nu e imposibil. A fost făcut public secretul cartofilor subțiri, crocanți la exterior și moi la interior.
Cum să faci cartofi ca la McDonald's la tine acasă. Profitul lanțului american a crescut cu 37% în 2023, ajungând la 8,469 miliarde de dolari

Chef Mike Haracz, care se prezintă ca fiind „un fost bucătar corporatist de la McDonald’s”, a explicat într-un videoclip pe Tik Tok cum se pot prăji acasă cartofii congelați ca să semene cu cei de la fast-food.

Pentru un rezultat cât mai asemănător, trebuie să îi prăjiți în ulei, însă uleiul pe care îl folosiți este esențial.

Citește și: McDonald’s urmează să investească între 300 şi 500 de milioane de dolari până în 2027 şi măreşte redevenţele francizaţilor

„McDonald’s adaugă aroma de carne de vită în uleiul de prăjit, care se află în declarația de ingrediente de pe site-ul McDonald’s”, explică Haracz.

Acesta recomandă să adăugați două linguri de seu de vită la două cești de ulei vegetal pentru prăjit. El recomandă ca prăjirea să se facă la o temperatură cuprinsă între 180 și 190 de grade Celsius, timp de circa două minute, dar există, de asemenea, o mulțime de variabile.

Chef Haracz avertizează împotriva supraîncărcării vasului: „Va trebui să faci în loturi mici până când ajung la culoarea pe care o dorești”.

Tot ce trebuie să faceți după prăjire este să-i sărați și să-i savurați. Bucătarul precizează că restaurantul folosește la cartofii prăjiți sare Morton’s Salt, un sortiment obișnuit.

@chefmikeharacz Former #McDonalds corporate chef tells you where to buy McDonald’s fries. #mcdonaldshacks #McDonaldshack #mcdonaldssecrets #McDonaldsSecret #mcdonaldslife #McDonaldsMenu #McDonaldsTikTok #FastFood #FastFoodSecrets #fastfoodfries #fastfoodtiktok #Fries #FrenchFries #McDonaldsFries #mcdonaldsfriesaresogood #mcdonaldsfriesmhmm #mcdonaldsfriesislife #mcdonaldsfriesathome #FYP ♬ original sound – Chef Mike Haracz

Profitul McDonald’s a crescut cu 37% în 2023

Lanțul american de fast-food a obținut în 2023 un profit net de aproape 8,469 miliarde de dolari, cu 37% mai mare comparativ cu 2022. Compania a încasat anul trecut peste 25, 493 miliarde euro, cu 10% mai mult ca în 2022.

Președintele și director general al companiei, Chris Kempczinski, a subliniat, într-un comunicat, că McDonald’s continuă să aibă încredere în reziliența afacerii sale, în contextul provocărilor macro ce vor persista și anul acesta.

Citește și: Cât câștigă, lunar, un angajat la McDonald’s. Banii oferiți de compania care face frecvent angajări

În trimestrul IV, compania a obținut un profit net de 2,039 miliarde de dolari, cu 7% mai mult ca în perioada similară a anului precedent, în timp ce veniturile sale s-au majorat cu 8%, la 6,406 miliarde de dolari.

Vânzările nete au crescut cu 8%, dar vânzările globale au avut un avans de 3,4% în ultimul trimestru, mai puţin decât se aşteptau investitorii de la Wall Street, pe măsură ce vânzările în Orientul Mijlociu au fost afectate de tensiunile geopolitice din regiune, scrie ziaruldeiasi.ro.