- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cutremur extrem de mare în România, în această dimineață. Seismul a avut 3 replici

06 Feb, 07:24 • Bumbeneci Diana
Un cutremur cu magnitudine mare a avut loc în această dimineață în județul Buzău. INCDFP anunță că seismul a avut și replici.
Cutremur extrem de mare în România, în această dimineață. Seismul a avut 3 replici

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 4,5 pe Richter s-a produs, luni dimineaţa, la ora locală 3:26, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, acesta fiind urmat de alte trei seisme cu magnitudini mai mici, respectiv de 2,6, 2,9 şi 2,7 pe Richter, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Unde a fost resimțit cutremurul din Buzău

Seismul de 4,5 s-a înregistrat la o adâncime de 20 km, în apropierea următoarelor oraşe: 74 km nord-est de Ploieşti, 94 km vest de Brăila, 98 km est de Braşov, 99 km vest de Galaţi şi 114 km nord-est de Bucureşti.

Cele trei replici au avut loc în aceeaşi zonă, dar la adâncimea de 17 kilometri, la orele 4:09, 4:13 şi 5:01.

De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc cinci mișcări tectonice ale pământului. Acestea au fost raportate cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5 pe Richter.

Cutremur 6 februarie/ captură foto: INCDFP.ro
Cutremur 6 februarie/ captură foto: INCDFP.ro

Cel mai mare seism din 2022 s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce în 2021 a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.

Șirea este în curs de actualizare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult