- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cutremur pe piața de IT din România: Oracle se pregătește să concedieze 184 de salariați! Gigantul IT justifică decizia prin „implementarea noii strategii globale” și la nivelul țării noastre

07 Jan, 14:37 • Gabriela Andreescu
Industria de IT în România, vestită pentru numărul mare de angajați și nivelul ridicat al salariilor, se vede zdruncinată din temelii. Gigantul IT Oracle va opera concedieri, chiar de la începutul anului.
Cutremur pe piața de IT din România: Oracle se pregătește să concedieze 184 de salariați! Gigantul IT justifică decizia prin „implementarea noii strategii globale” și la nivelul țării noastre

Valul restructurărilor din cadrul marilor companii de IT, pornit din SUA, a ajuns și în România, iar primul gigant din domeniu care va implementa aceste decizii este Oracle. Compania se pregătește să concedieze 184 de salariați, conform unui document intrat în posesia Libertatea.

Oracle are peste 4.300 de angajați în țara noastră, astfel că numărul salariaților concediați ar reprezenta 4,2% din forța de muncă totală.

Documentul, intrat în posesia jurnaliștilor, vorbește de axarea grupului pe tehnologii de cloud computing. Astfel, compania își va împărți portofoliul între două organizații nou formate în divizia sa de relații cu clienții.

„Conform evaluării actuale a Oracle, implementarea noii strategii globale la nivelul României, pe lângă măsurile de susținere a îmbunătățirii eficienței, va propune desființarea a 184 de posturi la nivel local”, se arată în documentul intrat în posesia ziarului menționat.

184 de anagajați Oracle se pregătesc să își strângă bagajele
184 de anagajați Oracle se pregătesc să își strângă bagajele

Citește și: Boicotul companiilor austriece continuă! Încă două instituții de stat își închid conturile la BCR-Erste și Raiffeisen Bank și vor opera doar prin CEC Bank

Documentul a fost întocmit în prima zi lucrătoare a anului, pe 3 ianuarie, semn că gigantul IT este decis în implementarea deciziilor luate. Același document mai precizează că sunt vizate și alte posturi care nu au legătură cu schimbarea de strategie.

Primii 100 de oameni au primit deja notificările privind concedierea în cursul zilei de joi, 5 ianuarie.

Decizia gigantului IT marchează o premieră:  aceasta este prima oară când sunt făcute concedieri la subsidiarele din România ale Oracle, conform surselor Libertatea.

„Restructurările au început anul trecut în SUA. Este prima oară când se desfășoară concedieri în România. Au fost desființate o serie de departamente, care se suprapuneau cu altele”, potrivit surselor.

Jurnaliștii au contactat Oracle pentru o poziție oficială, dar nu au primit niciun răspuns până în prezent.

The Information a scris încă din vară că Oracle urmează să concedieze mii de angajați în toate sucursalele sale din lume, țintind economii de un miliard de dolari la nivel global.

Gigantul IT are în țara noastră peste 4.300 de angajați, grupați în mai multe societăți. Oracle România avea 2.239 salariați la finalul anului 2021, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, în vreme ce Oracle Global Services Romania avea 2.137.  Compania a consemnat în anul financiar anterior încheiat afaceri totale de 42,4 miliarde de dolari și un profit net de 6,7 miliarde.

Citește și: Stellantis, producătorul Fiat și Peugeot, intră în afaceri cu taxiuri zburătoare electrice. Aeronavele SF vor ateriza și decola vertical și vor avea o autonomie de 181 kilometri

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult