- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dan Air, pierderi de 2,6 milioane de euro din cauza programului în care funcționează Aeroportul din Braşov

27 Sep, 21:27 • Cornel Ghimeșan
Dan Air a pierdut suma de 2,6 milioane de euro din cauza programului redus al aeroportului de la Brașov. Autoritățile au decis mărirea programului de la 12 la 16 ore.
Dan Air, pierderi de 2,6 milioane de euro din cauza programului în care funcționează Aeroportul din Braşov

Dan Air aruncă vina pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) și ROMATSA pentru piederea celor 2,6 milioane de euro, din cauza programului redus al aeroportului. Programul de 12 ore, de la ora 7.00 la 19.00, nu e dezabil, iar efectul va fi închiderea aeroportului, atrage atenția Dan Air.

Citește și Cod Rutier 2023. Reguli noi pentru șoferii din România. Aceasta greșeală te poate lăsa cu buzunarele goale. Amenda depășește 1.000 de lei

Dan Air acuză că a pierdut la Aeroportul Brașov 2,6 milioane de euro

„Acest program redus restricționează operatorii aerieni în a-și putea desfășura activitatea corespunzător și în a garanta pasagerilor că vor ajunge la destinația lor finală. Din cauza acestui program de lucru limitat, DAN AIR cât și alți operatori aerieni s-au văzut nevoiți ca să aterizeze la alte aeroporturi deoarece aeroportul Brașov se închide conform programului de lucru. Aceste situații generează un disconfort foarte mare pasagerilor și generează pierderi semnificative operatorilor aerieni”, a transmis Dan Air.

Proiectul de la Brașov a fost pornit greșit încă de la început, mai spune operatorul.

Reprezentanții companiei au afirmat că nu înțeleg cum e posibil ca un aeroport cu un trafic mediu de 20 de persoane pe lună poate să aibă program non-stop, în timp ce unu cu peste 10.000 de călători din prima lună are un program la jumătate.

Conform Dan Air, sezonul rece ar putea aduce și mai multe probleme la Brașov, unde vizibilitatea este redusă pe timp de iarnă din cauza specificului zonei. Astfel, deși există aparatură care ar permite aterizări și decolări în condiții mult mai dificile, acestea nu au fost omologate și programul va trebui redus și mai mult.

Citește și Sunt vești excelente pentru peste 8 milioane de români care se vor pensiona. Iată ce se întâmplă cu sistemul de pensii

În acest fel, investiția de 140 de milioane de euro, cât a costat Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, riscă să fie pierdută din cauza lipsei de reacție a autorităților.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult