- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Data la care intră banii pe voucherele de alimente! Vestea momentului pentru români

19 May, 10:37 • Bumbeneci Diana
Data la care intră banii pe voucherele de alimente ale românilor. Tichetele sociale se încarcă la două luni.
Data la care intră banii pe voucherele de alimente! Vestea momentului pentru români

Banii pe voucherele de alimente ale românilor urmează să fie viraţi în următoarea perioadă pe carduri. Programul „Sprijin pentru România” continuă, astfel că în iunie vor intra banii pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Data la care intră banii pe voucherele de alimente

Fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de către beneficiar, dar se pot face și excepții în cazuri excepționale.

Românii din categoriile vulnerabile vor primi pe parcursul acestui an şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde.

Voucherele de alimente vor fi distribuite în şase tranșe, o dată la doi luni. Fiecare tichet valorează 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu. Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023.

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor.

Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, spunea, recent, ministrul Marcel Boloș.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

Voucher alimente
Voucher alimente

Iată care sunt persoanele care beneficiază de ajutorul din partea statului, anul acesta:

– Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.

– Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023 .

– De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Vezi și: A fost anunțată data până la care românii pot utiliza voucherele de vacanță. Ce planuri de concedii veți putea face

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult