- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

12 May, 12:23 • Bumbeneci Diana
Cumulul pensiei cu salariul se va face prin act normativ la nivel de lege. Anunțul a fost făcut de Ministerul Finanțelor.
Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

Ministrul de Finanțe a făcut un nou anunț cu privire la cumulul pensiei cu salariul. Acesta se va face prin act normativ la nivel de lege.

Cum se va face cumulul pensiei cu salariul

„Cumulul pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege / La acest moment în care avem această ordonanţă nu se impune să intervenim pe impozitare”, susține ministrul de Finanțe.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a anunţat vineri, după şedinţa de Guvern, că prevedere privind interzicerea cumulului pensie cu salariu, care iniţial era prevăzută în Ordonanţa de reducere a cheltuielilor se va face prin act normativ la nivel de lege. Ministrul a anunţat că încasările statului încep să revină la normalul programat astfel că cede că la acest moment nu se impune să se intervină pe impozitare.

Vezi și: Vești bune pentru românii cu rate. BNR anunță ce se întâmplă cu indicele ROBOR

Adrian Câciu, despre cumulul pensiei cu salariul
Adrian Câciu, despre cumulul pensiei cu salariul

„Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege”, a anunţat ministrul la Palatul Victoria.

Oficialul a mai explicat și că: ”În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. Deci instituţiile de stat au început să înţeleagă mai bine rolul”.

Ministrul Finanţelor a precizat că, pe de altă parte, ”crede că la acest moment în care avem această ordonanţă nu se impune să intervenim pe impozitare”, spune Adrian Câciu.

Aceste lucruri, dacă vor fi de luat în discuţie aplicată, se vor lua după ce statul îşi realizează atribuţiile şi după ce se întâmplă ceea ce toţi ne dorim, digitalizarea instituţiilor statului”, a mai arătat Adrian Câciu.

Vezi și: Vestea zilei pentru pensionarii români! Marcel Boloș: „80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult