- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

David Popovici a suferit de convulsii febrile în copilărie. Mesajul campionului către români

16 Oct, 13:53 • Gabriela Andreescu
Copilul de aur al înotului românesc, David Popovici, se implică într-o campanie de conștientizare și îi îndeamnă pe oameni să meargă la medic, să își verifice starea de sănătate. Cu această ocazie, marele campion a vorbit despre problemele sale de sănătate din copilarie care, dacă ar fi rămas netratate, i-ar fi pus cariera în pericol.
David Popovici a suferit de convulsii febrile în copilărie. Mesajul campionului către români

David Popovici, campion mondial și european la înot, a dezvăluit că a avut probleme medicale în copilărie, care se puteau transforma în ceva grav, dacă nu interveneau părinții săi.

Senzația natației mondiale îi îndeamnă pe oameni să meargă la medic, să își verifice starea de sănătate, să își facă analize și să meargă pe prevenție decât pe tratarea bolilor, după ce acestea s-au instalat în organism. Marele campion s-a dat chiar pe sine exemplu, povestind cum, în copilărie, dincolo de scolioză, a suferit și de convulsii febrile, care s-ar fi putut transforma în ceva grav.

„Când am fost mic am avut convulsii febrile, nu este nimic prea grav, numai că s-ar fi putut transforma în ceva grav dacă părinții mei nu ar fi urmat sfatul unor specialişti. Am avut norocul să duc o viaţă normală, să fiu sănătos, sunt bucuros şi le multumesc pentru asta pentru că au fost atenţi. Nu am avut niciodată teamă de medic tocmai pentru ca mama mea mi-a explicat că e un lucru normal şi nu m-au ameninţat sau speriat niciodată cu teama clasică de medic,” a spus David Popovici

David Popovici îi îndeamnă pe oameni să meargă la medic, să își verifice starea de sănătate
David Popovici îi îndeamnă pe oameni să meargă la medic, să își verifice starea de sănătate

David Popovici se implică într-o campanie de conştientizare şi îi îndeamnă pe cei care au fost diagnosticaţi cu epilepsie să meargă la medic, să îşi monitorizeze starea de sănătate, să facă analizele de care e nevoie şi să nu se ascundă pentru că în joc e viaţa lor. Medicii susţin că în ţara noastră mulţi pacienţi cu epilepsie nu acceptă diagnosticul şi refuză tratamentul, informează Știrile TVR.

Citește și: Care e prima mașină a lui David Popovici la 18 ani? Prețul se ridică la 100.000

Convulsiile febrile sunt manifestari de tip epileptic care apar la copiii cu varsta cuprinsa intre sase luni si cinci ani intr-un context febril (temperatura corpului de peste 38 grade Celsius). Majoritatea convulsiilor febrile apar la copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 luni.

Acestea nu reprezintă parte componentă a sindromului epileptic, copiii cu astfel de manifestări prezentând risc diminuat de a dezvolta în viitor o astfel de patologie.

Însă, în funcție de manifestări, convulsiile pot fi contracții musculare generalizate la nivelul membrelor, trunchiului și globilor oculari, dar pot ajunge chiar și la pierderea stării de conștiență timp de 30 de minute.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult