- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De câți bani ai nevoie pentru o vacanță la mare în Bulgaria. Turiștii își pot rezerva online umbrela și șezlongul, prin intermediul unei aplicații

09 May, 15:53 • Lupu Alexandra
Românii trebuie să știe asta! Cât costă o vacanță la mare în Bulgaria.
De câți bani ai nevoie pentru o vacanță la mare în Bulgaria. Turiștii își pot rezerva online umbrela și șezlongul, prin intermediul unei aplicații

Proprietarii plajelor din Bulgaria au anunțat care sunt prețurile pe care le pregătesc pentru sezonul estival din 2023. Românii trebuie să știe de ce sume au nevoie, dacă își fac concediul în Bulgaria! Totodată, concesionarii plajelor au anunțat că, de acum încolo, turiștii își vor putea închiria șezlongul și umbrela prin intermediul unei aplicații online, informează ziare.com.

Cât costă vacanța la mare în Bulgaria

Pregătirea plajei din Varna începe, în general, în jurul datei de 24 mai, dar pe de altă parte, stațiunea Sf. Constantin și Elena va fi pregătită mai devreme pentru cei care sunt nerăbdători să meargă la mare în Bulgaria. Proprietarii de pe litoral au anunțat care sunt prețurile pe care le pregătesc pentru sezonul estival.

O umbrelă de plajă va costa 1.20 leva (aproximativ 3 lei) la Burgas, iar în Sunny Beach, prețul acesteia este de aproape 9 ori mai mare – în jur de 10 leva, adică 25 lei. La Varna, tarifele pentru o umbrelă de plajă și șezlong vor fi aceleași ca cele de anul trecut, mai exact, 5 leva pentru fiecare (12.5 lei).

Prețurile din stațiunea Sf. Constantin și Elena vor fi cuprinse între 8 și 10 leva. Pe de altă parte, tarifele din Albena rămân aceleași ca cele de anul trecut, mai exact, o umbrelă cu două șezlonguri pot fi închiriate pentru (53.35 lei). Din acest punct de vedere, Velina Giumova explică că toți turiștii cazați în hotelurile de la Albena vor beneficia de șezlong și umbrelă de plajă incluse în pachetul achiziționat.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Bulgaria, Ungaria şi Grecia, primele destinații alese de turiști pentru vacanță. Motivul pentru care românii aleg aceste țări

„Anul acesta, plaja din Albena rămâne la prețurile de anul trecut, adică o umbrelă cu două șezlonguri va costa 21 de leva.

Toți turiștii cazați în hotelurile noastre se vor bucura de umbrele și șezlonguri incluse în pachetul achiziționat, de la al treilea rând până la promenada de pe plajă”, a explicat Velina Giumova, senior sales manager la stațiunea Albena.

Bulgaria
Bulgaria

Campingul Nestinarka înregistrează cele mai mici tarife, mai exact, 0.36 leva pentru șezlong sau umbrelă de plajă. Pe plaja Alepu, proprietarii au anunțat că umbrela va costa în jur de 6 leva, iar șezlongul în jur de 8. La Pomorie-Est și Sozopol prețurile pornesc de la 7 leva pentru umbrelă sau șezlong.

Proprietarii plajelor din Bulgaria au anunțat că dezvoltă o aplicație prin intermediul căreia turiștii își vor putea rezerva online umbrela și șezlongul. Ar trebui ca platforma să fie operațională începând cu data de 1 iunie 2023.

Aplicația va contribui la evitarea practicilor vicioase, precum oferirea de bani salvamarilor. Prin intermediul platformei, turiștii vor putea monitoriza în timp real care este disponibilitatea umbrelelor gratuite și prețul acestora. Totodată, vizitatorii pot închiria și plăti locul dorit chiar din aplicația online.

„Toată lumea va avea acces în timp real, iar turiştii vor putea să vadă dacă pe plaja respectivă sunt umbrele libere, pe ce rând se află, să le rezerve direct şi să plătească online, evitând astfel practica vicioasă către terţi, taxe suplimentare – nedeclarate”, declară Simeon Țvetkov, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Activităților de Management al Plajelor Maritime.

Vezi și: Grupul internațional Hyatt Hotels investește pe litoralul din Bulgaria, unde deschide 5 hoteluri all-inclusive