- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De ce depinde cu adevărat intrarea totală în Schengen? Marcel Ciolacu, declarațiile zilei

29 Mar, 13:15 • Bumbeneci Diana
Ciolacu sugerează că intrarea totală în Schengen depinde de succesul alianței PSD-PNL: „Este nevoie de stabilitate”.
De ce depinde cu adevărat intrarea totală în Schengen? Marcel Ciolacu, declarațiile zilei

Premierul

Marcel Ciolacu a declarat vineri, la inaugurarea noului terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional “Traian Vuia” din Timișoara, că pentru aderarea completă a României la Schengen este nevoie de „stabilitate”, formula folosită frecvent de PSD și PNL pentru a-și descrie colaborarea politică.

Marcel Ciolacu: De ce depinde cu adevărat intrarea totală în Schengen

„Va asigur ca avem un plan ca pana la sfârsitul anului sa avem aderare completa la Schengen, inclusiv terestru. Pentru ca acest lucru sa poata fi indeplinit, trebuie insa ca interesul Romaniei sa primeze in fata orgoliilor politice.

Nimic nu se poate construi cand este haos si fortele politice se cearta intre ele. Este nevoie de stabilitate si o voce unitara in jurul unor proiecte de tara asa cum este Schengen (…) este nevoie de solidaritate nationala si un efort comun la care toti sa contribuim. Trebuie ca efortul logistic sa fie dublat de un efort diplomatic de amploare in jurul acestui proiect comun”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În Schengen aerian, din 31 martie

Începând cu 31 martie, România şi Bulgaria vor face parte din spaţiul Schengen cu frontierele aeriene, respectiv maritime.

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, pasagerii români nu vor avea nicio obligaţie suplimentară.

Dorim să prezentăm şi să lămurim toate aspectele ce ţin de măsurile dispuse de Ministerul Afacerilor Interne începând cu data de 31 martie 2024, respectiv măsurile necesare odată cu intrarea României în spaţiul Schengen, când vor fi ridicate controalele la frontieră pe spaţiul aerian şi maritim.

Această situaţie nu impune nicio obligaţie suplimentară pentru pasageri. Obligaţiile suplimentare sunt exclusiv în sarcina autorităţilor„, a declarat Bogdan Despescu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”.

Citește și: Deschiderea sezonului de dividende: Hidroelectrica repartizează întregul său profit istoric din 2023 acționarilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult