- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De necrezut! „Mâncarea săracului” a devenit un preparat de lux. Un turist din Cluj a spus pe rețelele de socializare suma exagerată pe care a plătit-o

21 Feb, 19:12 • Lupu Alexandra
Nici „mâncarea săracului” nu mai este ce era odată! Preparatul poate fi considerat unul de lux, având în vedere creșterea semnificativă a prețului. Un turist din Cluj a povestit pe rețelele de socializare ce sumă a trebuit să achite.
De necrezut! „Mâncarea săracului” a devenit un preparat de lux. Un turist din Cluj a spus pe rețelele de socializare suma exagerată pe care a plătit-o

„Mâncarea săracului” devine un preparat pentru bogați! O simplă felie de pâine cu untură de porc și ceapă este regăsită la un preț uimitor, citează cancan.ro.

Cine ar fi crezut că „mâncarea săracului” va ajunge să fie considerat un preparat de lux? Ei bine, inflația crescută ne-a adus în această situație. Un turist din Cluj nu s-a putut abține și a povestit în social media care este suma pe care a trebuit să o achite pentru o simplă felie de pâine cu untură de porc și ceapă.

Cât costă acum „mâncarea săracului”

„Mâncarea săracului” este unul dintre cele mai celebre preparate ale anului 1989. Lansat după Revoluție, acesta era preferat în mod special de studenți, având în vedere că era destul de ieftin. Mulți români născuți după 1989 își aduc aminte de pâinea cu untură de porc și ceapă, fiind o rețetă specială a copilăriei.

Te-ar putea interesa și acest subiect: Din cauza scumpirilor, ungurii au ajuns să fure alimente din magazine. Numărul furturilor a crescut alarmant

Acum 34 ani, preparatul valora 2 lei și putea fi cumpărat de la orice cantină din țară. Acest lucru nu mai este valabil și acum! „Mâncarea săracului” a ajuns la un preț de 10 ori mai mare, astfel, la ora actuală costă 20 lei în restaurante. Descoperirea a fost făcută de un turist din Cluj, care a comandat preparatul în cadrul unui local.

mâncarea săracului
mâncarea săracului

Clujul este cunoscut drept „cel mai scump” din România. Acest lucru nu este de mirare, având în vedere că, pe lângă prețurile exagerate ale chiriilor, inclusiv mâncarea a devenit una pe care nu orice buzunar și-o poate permite. Avântul economic din ultimii ani este cel care reușește să șocheze cu fiecare ocazie.

Restaurantele se văd obligate să ceară o sumă enormă pentru o simplă felie de pâine cu untură de porc, din simplul fapt că și alimentele folosite s-au scumpit. Dacă pe vremuri, erau considerate cele mai ieftine, lucrurile nu stau la fel astăzi. Site-urile de specialitate arată că un kilogram de slănină poate ajunge să coste între 25 și 30 lei în luna martie a acestui an. Dacă este proaspăt, alimentul poate ajunge inclusiv la valoarea de 40 lei. Așadar, faptul că „mâncarea săracului” s-a scumpit nu este un motiv de mirare, ci mai degrabă, de îngrijorare.

Vezi și: Încă o tranşă de scumpiri la alimentele de bază înainte de sărbători. Cât vor costa un litru de ulei şi un kilogram de carne de porc