- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie de pensionare anulată după doar două săptămâni! Dintr-o greșeală a Casei de Pensii, un bărbat a fost rechemat la muncă

18 Jul, 14:47 • Stefan Simion
Un salariat al CE Oltenia s-a bucurat de pensie doar două săptămâni. Dintr-o eroare a Casei de Pensii Gorj, bărbatul, pensionat în baza Legii 197, a fost rechemat la serviciu.
Decizie de pensionare anulată după doar două săptămâni! Dintr-o greșeală a Casei de Pensii, un bărbat a fost rechemat la muncă

O decizie de pensionare a unui angajat la CE Oltenia a fost anulată la doar două săptămâni de la emitere după ce Casa de Pensii Gorj a comis o eroare. Bărbatul de 57 de ani și-a depus dosarul de pensionare și a primit răspuns negativ. Acesta i-a atras atenția șefei Casei de Pensii asupra faptului că alți colegi de-ai săi au primit decizii de pensionare în aceleași condiții ca și el. După ce a primit sesizarea, conducerea Casei de Pensii Gorj a decis reverificarea dosarelor, anulând decizia de pensionare a bărbatului emisă în urmă cu doar două săptămâni.

Decizie de pensionare anulată după ce Casa de Pensi a făcut o greșeală

După anularea deciziei, bărbatul a fost reangajat, în aceeași zi, în regim de urgență.

Într-un timp record a fost reangajat, după două săptămâni de pensie, la CEO, azi! Este ceva ce nu poate fi povestit în cuvinte. Vă dați seama? Omul, care are 57 de ani, era fericit că se pensionase. Putea să facă infarct. Mâine merge la lucru!! Cum așa ceva?”, a dezvăluit unul coleg al pensionarului, potrivit Gorjeanul.ro.

decizie de pensionare

Casa de Pensii Gorj nu recunoaște activitatea de la Exploatarea Livrări Căi Ferate Uzinale Motru ca fiind desfășurată în producție, deși este una dintre cele dificile.

Cei de la Casa de Pensii fac abuz. Într-un stat normal, întâi trebuiau băgați în arest apoi judecați. Este un abuz grosolan”, declară liderul sindical Vasile Tivig, potrivit radioinfinit.ro  Tivig se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă angajatul ELCFU, care are 57 de ani și lucrează pe același loc de muncă din 2009, în 2021 fiindu-i recunoscute condițiile speciale de muncă, ar fi și primit o pensie și ar fi apucat să cheltuie banii.

Citeste si Dosar de pensie 2023. Lista documentelor pentru pensionarea anticipată, de boală sau la limita de vârstă

I-au desfăcut Constractul de Muncă și acum nu știu sub ce formă o să-l primească din nou la serviciu. Mă gândesc că nu or să-l pună pe om ca și nou angajat că nu va primi niciun ajutor că nu are vechime. Omul ăsta este în condiții speciale de muncă din 18 august 2021, a dus adeverință la Casa de Pensii. Nu e vorba de meserii asimilate. Omul e în producție, e cu totul altceva. E în condiții speciale pe aceeași muncă din 2009. Din 18 august a fost băgat în condiții speciale de muncă.

Procurorii ar trebui să emită mandate de arestare. Oricum, respectivul va face plângere penală, dar cred că organele staului ar trebui să se pună puțin în mișcare„, a declarat liderul sindical.

Peste 250 dosare de pensionare de la CE Oltenia

Peste 250 de dosare de pensionare au fost soluționate până la începutul lunii iulie 2023 de către casele de pensii în baza cererilor depuse de angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO), potrivit gds.ro

Din total, 140 de decizii de pensionare au fost emise din 22 iunie și până la începutul lui iulie de către Casa Județeană de Pensii Gorj. Toate au la bază Legea 197, care stabilește condiții speciale de muncă în companiile miniere și energetice. Vârsta de pensionare este redusă cu 13 ani pentru angajații care au lucrat în producție.

Complexul Energetic Oltenia a eliberat peste 2.000 de adeverințe pentru dosarele de pensionare.

Este de așteptat ca până la finalul anului numărul de salariați de la CEO să se reducă semnificativ. În prezent compania are peste 10.000 de angajați.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult