- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie finală a Guvernului: voucher de 250 de lei și un pachet consistent de alimente oferite înainte de Paște

01 Apr, 13:30 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru românii care au nevoie de sprijin financiar în această perioadă încercată dur de criza economică. Guvernul oferă mai multe ajutoare înainte de Paște.
Decizie finală a Guvernului: voucher de 250 de lei și un pachet consistent de alimente oferite înainte de Paște

Majorarea semnificativă a prețurilor i-a făcut pe români să se gândească la cât de greu se vor descurca de Paște, având în vedere că situația este dramatică pentru multe familii. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că voucherul de alimente de 250 de lei va ajunge la români în Săptămâna Mare, iar în paralel se vor distribui 800.000 de pachete alimentare destul de consistente, dacă luăm în considerare că valoarea de piață a unui astfel de pachet este 390 de lei, ca urmare a unei decizii a Guvernului.

Voucher de 250 de lei și sprijin alimentar înainte de Paște

„Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş, joi, în timpul unei vizite făcute în judeţul Prahova.

Vezi și: BNR lansează o nouă monedă cu valoarea nominală de 500 de lei. Iuliu Maniu va fi pe revers

Românii primesc un nou voucher
Românii primesc un nou voucher

Marcel Boloş a anunţat că în următoarele luni vor ajunge la beneficiari şi pachetele cu ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene, în unele judeţe aceste pachete urmând a ajunge înainte de sărbătorile pascale.

„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.

Anunţul a fost făcut în timpul unei vizite a ministrului la depozitul de pachete alimentare din Urlaţi, judeţul Prahova, depozit care are cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Ministrul a transmis că. exceptând orezul, pachetele conţin doar produse româneşti.

Aproximativ 1.188.000 de persoane beneficiază de acest program derulat de autorităţile din România pe fondurile europene alocate în perioada de programare 2014-2020.

Vezi și: A apărut bancnota euro cu Ștefan cel Mare. Cum arată și de unde o poți cumpăra

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult