- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BNR lansează o nouă monedă cu valoarea nominală de 500 de lei. Iuliu Maniu va fi pe revers

03 Feb, 22:45 • Bumbeneci Diana
Colecționarii de monede se vor putea bucura de o nouă monedă. BNR lansează luni moneda din aur dedicată lui Iuliu Maniu.
BNR lansează o nouă monedă cu valoarea nominală de 500 de lei. Iuliu Maniu va fi pe revers

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, 6 februarie, o monedă din aur. Tema acesteia este: 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu, anunță Agerpres.

O nouă monedă lansată de BNR în circuitul numismatic

Conform unui comunicat al Băncii Naționale a României, aversul monedei prezintă palatul Adunării Deputaţilor din Bucureşti în perioada interbelică, inscripţia „ROMANIA”, în arc de cerc, anul de emisiune „2023”, stema României şi valoarea nominală „500 LEI”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Iuliu Maniu şi anii între care a trăit acesta „1873” şi „1953”.

BNR lansează moneda cu Iuliu Maniu
BNR lansează moneda cu Iuliu Maniu

„Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, anunță BNR.

Ce trebuie reținut este faptul că tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Potrivit BNR, preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 14.500 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Citește și: Decontări de peste 276 de milioane de euro pentru români. Cine primește banii

BNR lansează moneda cu Iuliu Maniu
BNR lansează moneda cu Iuliu Maniu

Monedele din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Ai mai putea citi: Cine poluează: vaca, sau mașina? Petre Daea: „Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult