- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Declarații de ultim moment ale lui Marcel Ciolacu despre bugetul anului 2024! „Trebuie să construim bugetul pe anul viitor și avem două ministere importante”

15 Nov, 22:43 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat în această seară priorităţile bugetului de stat pentru anul viitor. Acesta a discutat și despre ruperea coaliției, în cazul în care anul viitor vor crește taxele și impozitele.
Declarații de ultim moment ale lui Marcel Ciolacu despre bugetul anului 2024! „Trebuie să construim bugetul pe anul viitor și avem două ministere importante”

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat în această seară în direct la Antena 3 CNN priorităţile bugetului de stat pentru anul 2024. Acesta a discutat și despre ruperea coaliției, în cazul în care anul viitor vor crește taxele și impozitele.

Marcel Ciolacu, cele mai noi declarații despre bugetul statului în 2024

Marcel Ciolacu a făcut în această seară un anunț important. Premierul României a explicat pe ce se va pune accentul anul următor în ceea ce privește bugetul de stat. De asemenea, el a menționat că există niște datorii față de cetățeni pe care Guvernul trebuie să le îndeplinească.

„Trebuie să construim bugetul pe anul viitor și avem două ministere importante: Ministerul Educației, unde avem o promisiune la profesori și trebuie să o îndeplinim; Ministerul Sănătății în care să nu mai fie sincope pe anul viitor, și nebugetat sistemul public la adevăratul consum”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, premierul a precizat alte două ministere care vor fi incluse în reforma din administrație.

„Avem două ministere, Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii, în ceea ce privește reforma în administrație să tăiem zecile de agenții din subordinea fiecărui minister și să aibă birouri unice de avizare. Vom face aceste ședințe până ne aliniem cu toții într-un fair play, într-un gentleman agreement”, a precizat prim ministrul.

Te-ar putea interesa și: Gabriela Firea spune că legea pensiilor va elimina inechităţile: „Vor fi reparate astfel multe nedreptăţi suferite de românii care au ieşit deja la pensie”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a vorbit și despre ruperea coaliției, în cazul în care anul viitor vor crește taxele și impozitele.

„Nu se rupe coaliția și nu cade niciun guvern. Categoric, dacă se rupe această coaliție, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni fără nicio reținere”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut referiri și la declarațiile lui Rareș Bogdan, care în ultimele zile a avut declarații pe tema ieșirii național liberalilor de la guvernare.

„Când ieși în spațiul public după câteva ore (în urma ședinței coaliției de luni -n.r.), încercând să acoperi un gest nefericit, să mergi la piață cu un ceas de 30.000 de euro la mână să cumperi pătrunjel, normal că românul se revoltă. În loc să ieși și să explici: `dom`le, l-am primit cadou de la soție, mă întreține soția și mi-a dat cadou ceasul. Mi-a dat socrul meu, la nuntă`… Presupun că era mult mai corect.

Să dinamitezi o coaliție numai cu știri false ca să acoperi știrea despre tine, înseamnă că ești… domnul Rareș Bogdan nu-i un om prost. Înseamnă că ești iresponsabil. Înseamnă că ești mitocan”, susține premierul României.

Vezi și: Proiect de 500 de milioane de lei pentru bucureșteni! Primăria Sectorului 1 vrea să pună panouri solare și pompe de căldură pe toate blocurile