- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Demisii pe bandă rulantă în Poliția Română! Care sunt motivele pentru care ofițerii și agenții pornesc un întreg protest „Nu mai acceptăm batjocura!!”

20 Mar, 18:32 • Constantin Cristina
Polițiștii demisionează masiv din Poliția Română și urmează să iasă cu toții în stradă pentru a-și cere drepturile. Sute de ofițeri și agenți au plecat din structurile Ministerului de Interne în număr dublu față de anii trecuți.
Demisii pe bandă rulantă în Poliția Română! Care sunt motivele pentru care ofițerii și agenții pornesc un întreg protest „Nu mai acceptăm batjocura!!”

Demisiile în cadrul Poliției Române au crescut masiv anul acesta față de anii anteriori. Sute de agenți și ofițeri au părăsit departamentele Ministerului de Interne, în 2022, iar în acest an, numărul demisiilor s-a dublat semnificativ, a informat Sindicatul național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI.

Citește și: Uniformele noi arată mai rău decât cele vechi la doar o lună de la achiziție. Polițiștii se simt batjocoriți. Poliția Română, nicio explicație

Demisii pe bandă rulantă în Poliția Română

Conform SNPPC, prin datele oficiale publicate de MAI, luni, se remarcă că în anul 2022 au demisionat 155 de ofițeri și 280 de agenți. Potrivit anilor anteriori, din Poliția Română au demisionat: în 2018 – 109 ofițeri și 157 agenți

  • în 2019 – 80 ofițeri și 130 agenți
  • în 2020 – 69 ofițeri și 106 agenți
  • în 2021 – 97 ofițeri și 126 agenți

Ofițerii și agenții pornesc mâine protestele pe care le așteaptă de ani de zile. Aceștia acuză conducerea MAI, ministrul Bode și prim-ministrul Ciucă pentru așteptarea continuă timp de 5ani pentru aplicarea Legii-cadru a salarizării și le adresează întrebarea, dacă ei nu observă demisionările în masă din cadrul Poliției Române și nu conștientizează de ce personalul alege să plece.

Poliția Română
Poliția Română

Autoritățile fac referire și la Școlile de poliție unde mai nou concurența la admitere a scăzut foarte mult, iar la Școlile militare s-a decis să nu mai existe proba scrisă. Concluzionând, în curând Poliția Română va rămâne în colaps.

„NU MAI ACCEPTĂM BATJOCURA!! Mâine, 21 martie, începem protestele!
Tot asteptând, de 5 ani, aplicarea Legii-cadru a salarizarii nr. 153, promulgată în 2017, numărul demisiilor polițiștilor din MAI, în special în 2022, aproape s-a dublat față de anii anteriori: 2018 – 109 ofițeri și 157 agenți; 2019 – 80 ofițeri și 130 agenți; 2020 – 69 ofițeri și 106 agenți; 2021 – 97 ofițeri și 126 agenți; 2022 – 155 ofițeri și 280 agenți (conform datelor oficiale ale MAI).

Domnule prim-ministru Ciucă, domnule ministru Bode, domnilor din conducerea MAI, asta nu vă dă de gândit??
Concurența la admiterea în Școlile de poliție a ajuns la un nivel minimal, iar la Școlile militare, de la sesiunea următoare, deja se va intra fără probă scrisă; SUNTEM ÎN PRAGUL COLAPSULUI!
Pentru viitorul Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, avem nevoie de PREDICTIBILIATE ÎN CARIERĂ, ÎN SALARIZARE ȘI ÎN PENSIONARE!”, a precizat Biroul Executiv – FSNPPC.

Ofițerii și agenții implicați în marșul inițiat au publicat un calendar cu locațiile și orele pentru proteste.

„Calendarul protestelor:

  • Timișoara, 21 martie, ora 14,00 – sediul Prefecturii;
  • Cluj-Napoca, 22 martie, ora 14,00 – sediul Prefecturii;
  • Iași, 23 martie, ora 14,00 – sediul Prefecturii;
  • București, 24 martie, ora 11,00, PROTEST MASIV la Guvernul României; din Piața Victoriei plecăm în marș spre Ministerele Muncii, Afacerilor Interne, Justiției și Finanțelor, apoi retur la Guvern;
  • București, 25 martie (Praznicul Bunei Vestiri și Ziua Poliției Române), ora 11,00 – PROTEST DE AMPLOARE la sediul MAI din Piața Revoluției”, a menționat Biroul Executiv – FSNPPC.

Alte articole: Românii riscă să cumpere medicamente falsificate, fără să-și dea seama! Poliția Română trage un semnal de alarmă: acestea „pot avea efecte negative asupra sănătății”