- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Destinațiile de vacanță perfecte pentru luna octombrie. Vremea este minunată pentru plajă

18 Sep, 20:42 • stefan.vlad
Destinațiile de vacanță perfecte pentru luna octombrie. Chiar dacă în majoritatea țărilor din Europa vremea este răcoroasă în această lună, fiind în mijlocul de toamnă, dacă vrei să plănuiești o vacanță, ai câteva locuri unde te poți relaxa la soare. Mai jos, ai topul destinațiilor turistice pe care sigur le vei adora.
Destinațiile de vacanță perfecte pentru luna octombrie. Vremea este minunată pentru plajă

Destinațiile de vacanță perfecte pentru luna octombrie. Această perioadă este una dintre cele mai plăcute luni pentru a călători, mai ales că în România temperaturile încep să scadă. Aici sunt o varietate de destinații turistice ideale pentru cei care doresc să se bucure de temperaturi plăcute și vor să se bălăcească.

Destinațiile de vacanță perfecte pentru luna octombrie

1. Egipt

Egiptul este una dintre cele mai frumoase destinații pentru luna octombrie 2023, iar acest se datorează faptului că temperaturile sunt ridicate, iar prețurile sunt destul de accesibile. Scăldatul este ideal pe plajele din jurul orașului Hurghada, iar temperatura ajunge până la maximum 28.6°C și 27.4°C în medie și este mai agreabil să petreceți timpul în apă, dar temperatura medie exterioară fiind de 27.99°C, cantitatea de precipitații de 4.07mm (în 0 zile) și umiditatea de 57.27%.

2. Republica Capului Verde

În Republica Capului Verde vremea este destul de comfortabilă aici în luna octombrie 2023, șansele de ploaie sunt scăzute. În timpul lunii octombrie, temperatura maximă este de 29°C și temperatura minimă este de 27°C (pentru o temperatură medie de 28°C). Pentru a beneficia de o clima bună, luna octombrie este o lună oportună pentru a merge în Republica Capului Verde.

3. Thailanda 

În timpul lunii octombrie 2023, temperatura medie în Thailanda este 28°C (temperatura maximă este 29°C iar temperatura minimă este 27°C). Vremea este foarte caldă în această lună, dar sunt anunțate averse și este recomandat să împachetați îmbrăcăminte pentru ploaie.

4. Bali

Scăldatul în luna octombrie 2023 este ideal în Bali. Apa mării înregistrează, în medie, de 23.2°C (min/max: 21.7°C/24.8°C) și vă permite, în general, să vă scăldați în voie și să practicați activități nautice. În luna octombrie climatul este perfectă, temperatura medie exterioară fiind de 21.65°C, cantitatea de precipitații de 44.03mm (în 3 zile) și umiditatea de 71.42%.

5. Maldive

Maldive este una dintre destinațiile preferate de români în timpul lunii octombrie, temperatura maxima 30,7°C și temperatura minimă este de 26°C.

Cum au călătorit românii în primele 8 luni ale anului

Românii continuă să călătorească masiv. Londra, Paris, Barcelona, Dublin, Madrid, Tel Aviv, Lisabona, Eindhoven, Dortmund și Malaga se află în fruntea listei destinațiilor pe distanță medie preferate de români.

Pe măsură ce sezonul vacanțelor de vară se apropie de sfârșit, Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, oferă informații despre modul în care au călătorit românii în primele opt luni ale anului 2023.

Până acum, majoritatea românilor care și-au rezervat zboruri prin Kiwi.com au ales să călătorească în destinații aflate mai aproape de casă, 49% alegând zboruri pe distanțe scurte (500 – 1500 km), 48% zboruri pe distanțe medii (1500 – 4000 km), în timp ce 2% dintre aceștia au parcurs distanțe mai mari de 4000 km pentru a ajunge la destinațiile preferate.

Cu toate acestea, o treime dintre ei au planificat din timp, rezervând cu 3 săptămâni până la 2 luni înainte, 15% și-au cumpărat biletele cu 1 până la 2 săptămâni înainte de plecare, în timp ce 16% dintre români au cumpărat bilete last-minute, cu până la 3 zile înainte de plecare. Prețul mediu pe care românii l-au plătit pentru călătoriile lor pe distanțe scurte pe Kiwi.com a fost de 104 de euro. (Citește AICI mai multe detalii)