- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

DEZASTRU în Italia! Pagubele create în agricultură de inundații se ridică la peste 1,5 miliarde de euro

19 May, 20:25 • Constantin Cristina
Italia a fost devastată de inundațiile provocate de ploile torențiale care au lovit din plin Emilia-Romagna, din nordul țării, ridicând astfel pagube de 1,5 miliarde de euro în agricultură.
DEZASTRU în Italia! Pagubele create în agricultură de inundații se ridică la peste 1,5 miliarde de euro

Regiunea Emilia-Romagna din Italia a fost devastată de inundațiile din urma ploilor torențiale, dar și a fenomenelor extreme care au lovit în ultimele zile zona de nord a țării, potrivit economedia.ro.

Vezi și: Vin INUNDAȚIILE în România. Sunt vizate mai multe regiuni până joi seara

DEZASTRU în Italia! Pagubele create în agricultură de inundații se ridică la peste 1,5 miliarde de euro

Potrivit NASA, 13 persoane și-au pierdut viața în urma dezastrului petrecut și 10.000 de persoane au fost strămutate. În continuare, salvatorii încearcă să ajungă la zeci de sate și ferme care sunt izolate din cauza apelor.

Per total, impactul inundațiilor asupra stocului de locuințe al Italiei ar putea ajunge la trei miliarde de euro pe an, conform unui studiu recent al Băncii centrale a Italiei. Emilia-Romagna, traversată de râul Po, cel mai mare fluviu din Italia, şi afluenții săi este regiunea italiană cea mai expusă la pagubele provocate de inundații, se arată în studiul citat.

inundații Italia
inundații Italia

Pierderile anuale preconizate din cauza inundațiilor sunt estimate la 0,71% din valoarea stocului de locuințe din regiune. În Italia aproape 5% din valoarea locuințelor riscă să fie pierdută ca urmare a unor grave inundații în următorii 20 până la 50 de ani, se mai arată în studiul Băncii centrale a Italiei.

30 de milioane de euro au fost alocați deja de către Guvernul italian pentru a face față impactului imediat și sunt așteptate în continuare noi echipe de ajutoare până marți, 22 mai.

Stefano Bonaccini, președintele regiunii Emilia-Romagna a comparat dezastru din ultimele zile cu cutremurul care a lovit aceeași regiune în 2012.

Un impact major asupra sezonului turistic l-ar putea avea dezastrul petrecut, din cauza furtunilor care au afectat plajele din stațiunile de pe malul mării.

Autoritățile italiene au decis să anuleze cursa de Formula 1 programată duminică la Imola, localitate aflată în apropiere de multe dintre zonele cele mai grav afectate, după ce organizatorii au spus că nu este posibil ca „evenimentul să fie organizat în siguranţă”.

Alte articole: Doi soți întorși din Italia după 24 de ani, ca să-și deschidă un restaurant, dezamăgiți de statul român: ”Pare a se da peste cap pentru a-ți sabota orice inițiativă”