Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România, a prezentat, recent, o dietă potrivită pentru vară. Potrivit specialistei în nutriție, în sezonul estival avem nevoie de alimentație echilibrată, dar și de activitate fizică regulată.
Nutriționista recomandă consumul de legume, indiferent că sunt proaspete sau gătite sub diverse forme.
„Vara este momentul în care piața este plină de culoare, deci umpleți farfuria cu legume! Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate. Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește!”, a spus specialista în nutriție, într-un interviu pentru Ciao.
Citește și: Ce preparat machedonesc recomandă Mihaela Bilic pe timp de caniculă. Este bogat în nutrienți și gustos
Pe de altă parte, specialista în nutriție a vorbit și despre produsele care nu ar trebui consumate, mai ales atunci când temperaturile sunt crescute. Potrivit acesteia, mezelurile, sosurile, chipsurile, snaksurile, migdalele și alunele trebuie evitate. Totodată, prăjelile și tochiturile nu au ce să caute în alimentație.
„Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune. Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert.”, a spus aceasta.
Mihaela Bilic a abordat și subiectul grăsimii de pe abdomen, pe care nimeni nu și-o dorește. Potrivit nutriționistei, aceasta, dar și circumferența taliei arată cât zahăr consumă o persoană.
„Cantitatea de grăsime de pe abdomen și circumferința taliei în centimetri arată consumul de zahăr al unei persoane. Când spun zahăr, mă refer la dulciuri de orice fel (inclusiv fructe în exces), miere, sucuri naturale sau carbogazoase și alcool. Nu contează că este vorba de zahăr alb sau brun, tot zahărul îngrașă la fel! De fapt, molecula de fructoză din zahăr, miere, fructe și alcool se metabolizează în ficat, care face din ea grăsime pe burtă. Vreți să scăpați de „colăceii” de pe abdomen? Am să vă dau o veste „amară”: proteine și legume, ăsta e secretul!”, a mai adăugat Mihaela Bilic.