- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Din cauza condițiilor oferite, România își pierde elevii de elită! Flavian Georgescu, antrenorul lotului olimpic de matematică: „Cam toată lumea, spre 100%, toți olimpicii doresc să plece”

09 Jan, 11:40 • Bumbeneci Diana
Elevii de elită din țara noastră nu au motive să rămână în România! Antrenorul lotului olimpic de matematică, Flavian Georgescu susține că aproape 100% dintre olimpici își văd viitorul peste graniță.
Din cauza condițiilor oferite, România își pierde elevii de elită! Flavian Georgescu, antrenorul lotului olimpic de matematică: „Cam toată lumea, spre 100%, toți olimpicii doresc să plece”

Elevii din România pleacă tot mai mult din țară, din cauza condițiilor proaste oferite! Profesorul Flavian Georgescu, antrenorul lotului olimpic de matematică, a vorbit, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, despre fenomenul elevilor care doresc să performeze doar pentru a își continua studiile în afara țării. Mulți dintre olimpici pleacă din România cum termină liceul, sau chiar din clasa a VIII-a.

Elevii de elită pleacă din România

(Olimpicii-n.r.) să știți că au aceeași dorință – de a pleca din România. Nu prea cunosc olimpici – poate din diverse motive, dar nu dorința lor – care să spună vreau să rămân aici. Cam toată lumea, aș spune spre 100%, toți olimpicii doresc să plece din țară.

Se întâmplă un fenomen care mie nu îmi place deloc, însă cu greu îl accept. Rezultatele de la olimpiadă reprezintă o cale de acces către străinătate, o bursă la o facultate de top. Și din păcate există elevi care doresc să performeze doar pentru acea bursă. Tocmai de aceea noi, începând cu clasele mici, încercăm să îi formăm și să le spunem că olimpiada trebuie să reprezinte consecința plăcerii pentru o anumită disciplină, nu trebuie să reprezinte ținta un obiectiv de atins în străinătate. Eu cred că fiecare dintre noi avem locul nostru pregătit. Oricât de mult te chinui să ajungi într-un anumit loc, dacă îți este să nu fii acolo, Dumnezeu are grijă de tine și știe să te pună în locul potrivit”, a spus profesorul Flavian Georgescu, citat de Republica.

Flavian Georgescu, antrenor lot olimpic de matematică
Flavian Georgescu, antrenor lot olimpic de matematică

Întrebat în cadrul interviului și dacă olimpicii plecați din țară se mai întorc după terminarea studiilor urmate în străinătate, Flavian Georgescu a spus că cei ce se întorc sunt foarte puțini. Elevii nu vor să mai revină în România pentru că aici nu au condițiile necesare pentru studiu, dar nici de muncă. Un olimpic poate deveni rapid specialist în IT, iar în afară este plătit și dublu sau titlu față de țara noastră.

Foarte puțini dintre olimpici se mai întorc. Foarte puțini, însă cei care se întorc pot să spun că sunt oameni realizați profesional. Aici aș vorbi și de partea sentimentală, pentru că matematicienii, antrenându-se constant pe zona de logică a minții, poate uită de partea asta emoțională atât de importantă. Pentru că un om este complet dacă pe lângă profesie e împlinit sufletește. Aici pot să vă dezvălui cât de mare este împlinirea mea pe acest plan.

În fiecare zi sunt epuizat de zeci de ore de pregătire de matematică, dar niciodată displăcându-mi, poate doar obosit fiind, în momentul în care dimineața soția mea, copiii mei vin la mine, mă iau în brațe îmi spun te iubesc este cea mai mare baterie a mea pentru ziua respectivă. La fel și când mă intorc acasă. Evoluția mea și tot ce s-a întâmplat în ultimii ani pe cale profesională se datorează în mare parte familiei mele care mă susține”, a mărturisit profesorul de matematică.

Te mai poate interesa și: Începând cu februarie 2023, facturile CEZ vor putea fi plătite doar cu cardul în Centrele de Relaţii cu Clienţii. Iată unde mai pot fi plătite cu cash

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult