- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Directorul ANM anunță cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. Când se întorc ploile în toată țara

29 Apr, 10:00 • Bumbeneci Diana
Directorul ANM anunță prognoza completă în minivacanța de 1 Mai și Paște: cum va fi vremea pe litoral și la munte, dar și când revin ploile.
Directorul ANM anunță cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. Când se întorc ploile în toată țara

Directorul ANM, Elena Mateescu, a actualizat încă odată prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Mai și Paște. Meteorologul a transmis că vom avea temperaturi de peste 20 de grade în cea mai mare parte a țării, dar nu sunt excluse și ploile trecătoare. Vremea se va strica după Paște, atunci când vom avea parte de ploi în aproape toată țara.

Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

„Se indică probabilitatea ca regimul de temperaturi să se situeze la valori normale. Aceasta înseamnă valori de 23°C în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de vest-sud a țării. Sigur că pe litoral va fi mare interes, cel puțin pentru ziua de 1 și 2 mai. Și la munte o vreme în general schimbătoare. Nu excludem să avem și perioade în care să consemnăm averse slabe. Însă regimul de temperaturi per ansamblu în următoarele zile va fi între 15 până la chiar spre sfârșit finalul săptămânii 19°C cu 14-15°C temperatura a apei mării.

La munte, de asemenea, posibile averse locale, însă per ansamblu, o vreme general frumoasă. Regimul de temperaturi se va opri undeva la 16°C, cele mai ridicate valori în partea de vest-sud-vest a țării. Încheiem luna aprilie cu 26-27°C şi debutăm cu luna mai cu valori de 23°C.

Citește și: Ministrul Muncii face un nou anunț pentru beneficiarii de pensii în 2024. „Virăm banii necesari!”

După 8 mai avem și temperaturi mai scăzute, vor predomina precipitațiile în bună parte din țară. Până atunci vor fi averse locale, posibile în special joi și vineri în jumătatea de est a țării, dar care să nu ne împiedice să ne desfășurăm activitatea în aer liber, pentru că temperaturile sunt generoase, vorbim deja de temperaturi peste 20-23°C.

Observăm deja că săptămâna care cuprinde minivacanța și inclusiv perioada sărbătorilor pascale, o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit și observăm abateri termice pozitive două până la 2,5° în toată țara.

Cu siguranță în zona litoralului temperaturile în medie se vor opri la 18, 19° pe litoral și cele mai ridicate în partea de vest nord-vest vor fi de 25°C, urmând ca în sud undeva la 23-24°. Pe perioade scurte vorbim de averse în zonele de munte”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

După Paște vin ploile

Directorul ANM a mai explicat că, imediat după Paște, va urma o săptămână ploioasă în aproape toată țara.

”În 6-13 mai este posibil să plouă în toată ţara. E bine să plouă, pentru că jumătatea estică însă este afectată de secetă și este foarte important ca în această perioadă să vorbim de precipitații și să se și înmagazineze în sol. Vorbim de temperaturi de 22-22°C, luăm o abatere în funcție de regiunea unde ne aflăm.”, a mai spus Elena Mateescu.

Ai putea citi și: Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere. Anunțul Ministerului Muncii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult