- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Drumul Expres Oradea Autostrada Transilvania prinde contur istoric. Strabag termină lucrările între 15-20 decembrie, înainte de termenul din contract, aprilie 2024

01 Nov, 09:59 • Bumbeneci Diana
Drumul Expres Oradea Autostrada Transilvania prinde contur istoric.  Strabag termină lucrările între 15-20 decembrie, înainte de termenul din contract, aprilie 2024

Drumul Expres Oradea Autostrada Transilvania (A 3) este aproape de final. Tronsonul ar putea fi deschis circulației între 15 și 20 decembrie, înainte de termenul din contract, aprilie 2024, potrivit Asociației Pro Infrastructură.

Asociația a prezentat în spațiul public cea mai recentă monitorizare a șantierului Strabag. Drumul Expres are o lungime totală de 19 kilometri și conectează Oradea la Autostrada Transilvania pornind din Centura Oradea (Sântandrei), iar conexiunea cu A 3 se face la Biharia (Lotul 5,5 km. Biharia-Borș II).

Drumul Expres Oradea Autostrada Transilvania
Drumul Expres Oradea Autostrada Transilvania

„Cei 18,96 kilometri ai drumului care conectează Autostrada Transilvania (Biharia) de Centura Oradea (Sântandrei) pot fi dați în trafic în 15-20 decembrie, înainte de termenul contractual, martie 2024. Secțiunea de aproximativ 13 km. cu profil de drum expres dintre A3 și DN1 are șanse reale, iar între DN1 și Sântandrei sperăm să colaboreze vremea și constructorul să țină accelerația apăsată la maxim.

 Dacă reușesc, va fi al treilea proiect consecutiv al celor de la Strabag inaugurat anticipat după pasajul Mogoșoaia de pe DNCB și segmentul Ungheni-Târgu Mureș al Autostrăzii A3 din septembrie, respectiv decembrie 2021” -Asociația Pro Infrastructură.

Vezi și: Premierul Ciolacu anunță un 2024 sumbru. Milioane de români vor pierde ajutorul de la stat

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, contractul pentru Drumul Expres DEx11 a fost semnat cu Strabag în luna iulie 2021. Debutul lucrărilor a fost marcat în primăvara 2022. Valoarea contractului este de 545 milioane lei cu 24 de luni pentru execuție. Potrivit CNAIR, termenul -limită pentru finalizarea proiectului este aprilie 2024.

Asociația Pro Infrastructură a mai transmis că, Asocierea Strabag-Geiger are șanse mari să termine în decembrie și segmentul Chețani-Câmpia Turzii, tot înainte de termen.

Imagini cu Lotul Chețani-Câmpia Turzii au fost publicate pe Canalul YouTube Alexandru Florin Cuc:

Vezi și: Formulă de calcul la pensii. Tabelul cu vârsta standard de pensionare în funcție anul și luna în care te-ai născut

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult