- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După o serie de scumpiri, Petrom ieftinește motorina și benzina. Cât costă prețul pe litru acum

08 Oct, 11:57 • Oprea Alina
Motorina și benzina au cunoscut un proces de scumpire în ultima perioadă, însă PETROM, liderul carburanților, este cel care a închis acest proces și a ieftinit cu 10 bani
După o serie de scumpiri, Petrom ieftinește motorina și benzina. Cât costă prețul pe litru acum

În decursul zilei de sâmbătă, 7 Octombrie, Petrom,  are este liderul carburanților, a ieftinit prețul pentru motorina și benzina standard cu 10 bani le litru, în condițiile in care motorina ajunsese la un preț de 8 lei pe litru. Inflația și-a spus cuvântul și in privința carburanților, al căror costuri sunt enorme. Cea din urmă ieftinire a avut loc în decursul dimineții de 5 Octombrie când prețul a scăzut cu 5, respectiv 1 ban pe litru.

Află mai multe despre: România NU mai este în topul țărilor cu cei mai ieftini carburanți. Statele cu cel mai accesibil preţ la benzină şi motorină.

Cât costă acum benzina și motorina?

Costurile au mai scăzut, într-adevăr, iar Petrom este stația carburanților care subliniază această ieftinire. Economedia este cea care monitorizează stația de carburanți Petrom Vitan, conform Economedia.

carburanți
carburanți

Pe data de 7 octombrie, s-a înregistrat un preț de 7,07 lei pentru un litru de benzină standard și 7,7 lei pentru un litru de motorină standard. În comparație cu luna precedentă, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 0,6 %, ceea ce reprezintă o majorare de 2 lei pentru un plin (50 de litri) în ziua de azi față de acum 30 de zile.

În ceea ce privește motorina, prețul mediu al unui litru a înregistrat o creștere de 5,1 %, făcând ca un plin (50 de litri) să coste acum cu 19 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Află mai multe despre: Adio motoarelor pe benzină și motorină! Cine este primul producător care ia această decizie „Suntem pregătiți pentru interzicerea motoarelor pe combustie în Europa”