- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Celebru economist american, avertisment sumbru referitor la investiții: „Scăpaţi de tot ce înseamnă active de hârtie!””

09 Dec, 06:12 • Stefan Simion
Un reputat economist american face o serie de recomandări referitoare la investiții, în contextul în care economia globală este în pragul colapsului.
Celebru economist american, avertisment sumbru referitor la investiții: Scăpaţi de tot ce înseamnă active de hârtie!

Robert Kiyosaki, autorul celebrei cărţi de educaţie financiară „Tată bogat, tată sărac”, avertizează asupra viitorului economic al planetei. El susţine că economia globală este „cea mai mare bulă din istorie”, o afirmație care vine după cea mai recentă predicție economică sumbră pe termen lung.

Cu doi ani în urmă, Kiyosaki a avertizat asupra faptului că o Mare Criză poate avea loc în curând.

La fiecare 90 de ani, are loc o prăbușire uriașă a pieței de valori, urmată de criză ecomică. Acum 90 de ani a fost 1929 urmat de Marea Criză care a durat 25 de ani până în 1954”, a scris el pe Twitter în august 2020, adăugând:, Se va repeta istoria? Cred că da”.

Celebru economist, prognoză sumbră despre economia globală: ”Dumnezeu să aibă milă de noi”

Robert Kiyosaki spune că nu mai investește în produse precum acțiuni și obligațiuni. Totodată, el le recomandă investitorilor să renunțe la activele de hârtie şi să aleagă Bitcoin şi Ethereum.

Mulți dintre voi știu că nu mai investesc în acțiuni, obligațiuni, ETS sau MF. Vă rog să NU ascultați ce voi spune în continuare: Aș scăpa de tot ce înseamnă active de hârtie. Economia mondială nu este o „Piață”. Cred că economia este cea mai mare bulă din istoria lumii. Dumnezeu să aibă milă de noi toți”, a spus el, potrivit capital.ro.

Economia globală a fost afectată de factorii macroeconomici predominanți, de inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzii.

Specialistul recomandă investiţii în cripto

Efectele se resimt chiar şi pe piețele cripto, totuşi Kiyosaki rămâne optimist în ceea ce privește Bitcoin și metalele prețioase. El este de părere că produsele vor deveni mai puternice chiar dacă economia este în pragul colapsului. Piața cripto a fost lovită de prăbușirea FTX, dar Kiyosaki are convingerea că Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) îşi vor reveni.

Citeste si Atenție la inșelăciunile privind tranzacţionarea de criptomonede! Poliția Română: Persoanele sunt atrase în relații romantice online și sunt convinse să investească

Robert Kiyosaki este de părere că token-urile Bitcoin sunt „bani reali”. Mai mult, specialistul are convingerea că BTC este, alături de aur și argint, un refugiu sigur în recesiune.

Sunt încă destul de optimist în privința Bitcoin, dar nu considerați argintul și ETF-ul de argint același lucru. Nici Bitcoin nu este același lucru cu Sam Bankman-Fried. FTX este problema. Încă sunt în favoarea Bitcoin. Nu sunt împotrivă, așa cum sunt mulți oameni din categoria mea de vârstă, pentru că cred că Bitcoin este puternică. De fapt, sunt mai interesat de blockchain și dețin Ethereum”, a explicat Robert Kiyosaki.

Dolarul s-ar putea prăbuşi în ianuarie 2023. Bitcoin îşi consolidează poziţia

Autorul prognozează că piețele financiare se vor prăbuși, iar criptomonedele vor fi un colac de salvare până la înlocuirea dolarului, care în acest moment este cea mai importantă monedă de rezervă a lumii. Kiyosaki anticipează prăbușirea dolarului chiar în ianuarie 2023.

Economistul crede că Bitcoin ar putea atinge pragul de 1 milion de dolari în cinci ani, el având convingerea că revoluția Bitcoin „va fi mai mare decât revoluția prafului de pușcă”.

Citeste si Frații Dedeman mai deschid un magazin! Orașul din România care s-a ales cu o investiție de 14,5 milioane de euro

Faptul că Bitcoin își va consolida poziția de refugiu în caz de criză financiară este susţinut nu doar de Kiyosaki, ci şi de alţi analişti financiari reputaţi. Sven Henrich, fondatorul firmei de cercetare a pieței Northman Trader, susţine că „Bitcoin este dintr-odată mai puțin volatil decât monedele fiat”.

Analiștii Mike McGlone și Jamie Douglas Coutts, de la Bloomberg Intelligence, spun că Bitcoin devine un activ de rezervă digital global.

Miliardarul Mark Cuban afirma, în urmă cu mai mulți ani, că preferă să dețină banane decât BTC. El a declarat recent că Ethereum poate deveni, exact ca Bitcoin, un refugiu sigur în caz de criză financiară, o alternativă la aur.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult