- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

El este bărbatul care a primit o amendă de 11.000 de dolari atunci când i s-au numărat țigările la locul de muncă. Motivul incredibil pentru care a fost „pedepsit” pentru că a fumat

28 Mar, 17:10 • Bumbeneci Diana
Un bărbat care a fumat în timpul serviciului a fost amendat cu 11.000 de dolari, după ce i s-au numărat țigările. Iată de ce.
El este bărbatul care a primit o amendă de 11.000 de dolari atunci când i s-au numărat țigările la locul de muncă. Motivul incredibil pentru care a fost „pedepsit” pentru că a fumat

Incredibil! Un funcționar public a primit o amendă record și și-a văzut salariul diminuat semnificativ. Decizia a fost luată după ce responsabilii de la Resurse Umane au stabilit că a fumat aproape 5.000 de țigări la serviciu pe parcursul a 14 ani.

Amendat pentru că a fumat

Povestea a fost prezentată de presa japoneză și preluată de cea internațională. Totul s-a petrecut în orașul Osaka, acolo unde funcționarul în cauză este un bărbat cu vârsta de 61 de ani.

Colegii săi de la Resurse Umane au stabilit că el a fumat în timpul programului de lucru 4.512 de țigări în ultimii 14 ani și jumătate. Ce este uluitor este faptul că investigația internă a conchis că timpul petrecut la fumat a însumat 355 de ore și 19 minute de lucru.

Bărbatul în cauză și alți doi colegi de la Prefectura Osaka au fost investigați pentru fumat la serviciu începând cu septembrie 2022, după ce Departamentul de Resurse Umane a primit sesizări anonime din partea altor angajați, în care cei trei erau reclamați că petrec prea mult timp la fumat.

Vezi și: Incredibil! Traficanți prinși de vameși în timp ce transportau țigări de contrabandă cu ajutorul unui cal

fumat
fumat

Înainte de amenzi, oamenii au fost avertizați. Pentru că nu s-au conformat și și-au continuat obiceiul, cei trei au fost sancționați financiar, cu diminuarea salariului cu 10% pe șase luni.

Cel mai prolific fumător dintre cei trei, bărbatul de 61 de ani, va trebui să returneze instituției angajatoare echivalentul a aproape 11 de dolari americani, bani pe care i-ar fi încasat nemeritat, întrucât a fumat atunci când trebuia să muncească.

Vezi și: România face pași importanți către legalitate. Media anuală a comerțului ilegal cu țigarete a scăzut în 2022

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult