- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

El este românul care a organizat o fraudă istorică în SUA. După ce a păgubit statul cu 5 milioane de dolari, a fost săltat de FBI

06 Mar, 12:12 • Bumbeneci Diana
Un bărbat a reușit să realizeze o fraudă de proporții în Statele Unite. Acesta a fost săltat de FBI, pentru o pagubă financiară de 5 milioane de dolari.
El este românul care a organizat o fraudă istorică în SUA. După ce a păgubit statul cu 5 milioane de dolari, a fost săltat de FBI

Bărbatul, în vârstă de de 33 de ani a fost arestat în San Diego pentru o fraudă de 5 milioane de dolari. Acesta nu a fraudat singur Statele Unite, ci a fost însoțit de 200 de complici în California și România. Constantin „Bibi” Sandu a fost prins de agenți la Imperial Beach, un punct de trecere a frontierei spre Mexic, conform știripesurse.

FBI-ul a arestat un român pentru o fraudă de 5 milioane de dolari

Bărbatul arestat este acuzat astăzi că a organizat o schemă de fraudă privind prestații de asigurări de șomaj din California, menite să ajute lucrătorii afectați de pandemie. Suma totală pentru care este acuzat se ridică la 5 milioane de dolari, scrie Gândul.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA, Sandu a conspirat cu 214 conspiratori români nenumiți din California și România pentru a obține în mod fraudulos milioane de dolari în prestații de asigurări de șomaj din California. Pentru a obține banii au creat documente, conturi și companii false, au depus cereri false la Departamentul de Dezvoltare Economică din California , care administra indemnizațiile de șomaj pentru stat.

Conform plângerii, acest inculpat a prezidat o vastă rețea de fraudatori internaționali pentru a exploata un program menit să ajute lucrătorii din California care se luptă să supraviețuiască pandemiei”, a declarat procurorul american Randy Grossman. „Pademia se poate termina, dar încă investigăm agresiv acuzațiile de fraudă de ajutor COVID. Presupusa schemă în acest caz a deturnat milioane de dolari de la cei care aveau cu adevărat nevoie de ea”, se arată în comunicatul citat.

FBI
FBI

Mia mult, Grossman a mulțumit echipei de urmărire penală și agențiilor de investigație pentru munca lor excelentă în acest caz.

FBI San Diego dorește să mulțumească partenerilor noștri de aplicare a legii locali, statali și federali pentru că au abordat această problemă într-un efort unit”, a declarat agentul special responsabil Stacy Moye de la FBI San Diego. „Aceste beneficii au fost introduse cu intenția de a ajuta familiile care se luptă să rămână pe linia de plutire și au reprezentat un element esențial de salvare pentru mulți. Presupusa lăcomie a lui Sandu a deturnat acești bani pentru câștig personal. FBI și partenerii noștri vor continua să-i identifice pe cei care comit fraude legate de pandemie și să-i tragă la răspundere pentru crimele lor.”

Bărbatul a fost săltat de FBI San Diego în prima zi a lunii martie 2023, la stația de patrulare a frontierei Imperial Beach. Bărbatul este acuzat de oficialii americani că, începând din toamna anului 2020 și până la finele sezonului de vară din 2022, alături de sute de complici, au reușit să obțină cele mai mari beneficii posibile prin utilizarea selecțiilor frauduloase, facturilor de utilități frauduloase și declarațiilor de câștig frauduloase, carduri frauduloase de asigurări de sănătate și companii care nu există.

Te mai poate interesa și: El este românul care a pus un bilet de 50 de lei la loto și a câștigat 4 milioane de euro. Ce mesaj le transmite acesta tuturor celor care joacă la loto

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult