- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii din București și 29 de județe au intrat în vacanță. În Gorj se face școală online. Când se redeschid școlile

18 Feb, 09:01 • Andrei Alina
Elevii din 29 de județe și cei din Capitală au intrat în vacanță. Școlile din București și alte 29 de județe se închid pentru mai bine de o săptămână. De asemenea, elevii mai multor școli din Gorj, afectate de cutremur, nu vor merge fizic la cursuri deși pentru ei vacanța se încheie duminică. Pentru a permite autorităților să facă reparații în unitățile de învățământ din Gorj, mai mulți elevi vor participa la activități în afara unităților școlare în cadrul programului ”Școala Altfel”.
Elevii din București și 29 de județe au intrat în vacanță. În Gorj se face școală online. Când se redeschid școlile

De astăzi este vacanță pentru sute de mii de elevi din România. Școlile și grădinițele din județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Brăila, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Olt, Dolj, Vâlcea, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și-au închis porțile pentru mai bine de o săptămână. Și elevii din București vor avea vacanță în perioada 20 – 26 februarie.

Din 27 februarie, toți elevii din București și cele 29 de județe enumerate mai sus se întorc la cursuri pentru modulul 4 de studiu din anul școlar 2022 – 2023, așa cum a decis Ministerul Educației.

Citește și: Calendarul anului școlar 2023-2024: Școala începe la 11 septembrie, vacanță mobilă se poate lua și în martie

Următoare vacanță va fi de Paște. Școlile și grădinițele vor fi închise în intervalul 7 aprilie 2023 – 18 aprilie 2023.

În cursul zilei de vineri s-a decis ca de săptămâna viitoare la nivelul unităţilor de învăţământ preşcolar şi şcolar din Gorj, județ afectat de cutremure, elevii să participe la activităţi din „Şcoala Altfel” şi „Săptămâna verde” pentru următoarele două săptămâni, urmând ca elevii să desfăşoare totul online.

Fără vacanță de Paște în anul școlar 2023 – 2024

Anul acesta Paștele Catolic va fi sărbătorit în 9 aprilie, în timp ce ortodocși celebrează Paștele pe 16 aprilie.

Citește și: Analfabetismul, „tratat” cu vacanțe pe bandă rulantă! Deși sistemul de educație este la pământ, elevii și profesorii primesc o nouă vacanță, diferențiată, pe județe

În 2024, Paștele Ortodox va fi sărbătorit în 5 mai, iar cel catolic pe 31 martie. În aceste condiții, ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că vacanța dintre modulele 4 și 5 în anul școlar 2023 – 2024 a fost aleasă între cele două Sărbători Pascale din “egalitate de tratament între confesiuni”, și pentru “echilibrarea modulelor din punct de vedere pedagogic”.