- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii din Gorj primesc fast-food în școli prin Programul Masa Caldă. „E o rugăminte a elevilor și chiar a părinților”

15 Mar, 13:19 • Lupu Alexandra
Elevii unei școli din Gorj primesc fast-food prin Programul Masa Caldă. Primarul comunei în care se întâmplă acest lucru susține că atât părinții, cât și elevii au venit cu solicitarea.
Elevii din Gorj primesc fast-food în școli prin Programul Masa Caldă. „E o rugăminte a elevilor și chiar a părinților”

În Roșia de Amaradia din județul Gorj, elevii din școli primesc fast-food prin Programul Masa Caldă. Primele informații transmise public de primarul comunei arată că solicitarea a venit atât din partea părinților, cât și din partea elevilor, așa cum confirmă ziare.com.

Elevii primesc fast-food prin Programul Masa Caldă

Primarul din Roșia de Amaradia din județul Gorj a confirmat că elevii din școli primesc fast-food prin Programul Masa Caldă, mai exact, printr-un proiect finanțat de PNRR, prin intermediul căruia 300 de familii scapă de o grijă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: 450 de școli și grădinițe vor avea masă caldă! Cu toate acestea bugetul acordat pentru asta a rămas neschimbat

Printre felurile de mâncare regăsite în școlile comunei se regăsesc kebab și pizza, adică produsele care nu sunt recomandate de Institutul de Sănătate Publică. În ciuda acestui fapt, edilul susține că a verificat preparatele pe lista oficială. Pe lângă kebab și pizza, elevii din Roșia de Amaradia mai primesc și tortilla, șnițel de pui, aripioare de pui, chiftele de porc sau paste carbonara.

Cu toate acestea, medicii susțin că alimentele ultraprocesate trebuie să fie evitate pe cât de mult posibil din meniurile elevilor. Primarul comunei declară că este doar o întâmplare faptul că se regăsesc consecutiv mai multe produse de fast-food în mesele oferite în școli prin Programul Masa Caldă. Ba mai mult de atât, Liviu Cotojmanu afirmă că aceasta este solicitarea care a venit de la părinți și de la elevi.

Elevii dintr-o comună din Gorj primesc fast-food prin Programul Masa Caldă
Elevii dintr-o comună din Gorj primesc fast-food prin Programul Masa Caldă

„E o rugăminte a elevilor și chiar a părinților. Au ales kebab, tortilla și pizza. Meniul este luat dintr-o listă a INSP din care noi alegem zilnic anumite meniuri”, explică Cotojmanu.

În paralel, Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă. Specialiștii atenționează că mesele nesănătoase și lipsa de mișcare sunt două elemente care cresc riscul apariției obezității.

OMS recomandă cât mai puține glucide în preparatele elevilor, dar mai ales, o oră de sport în fiecare zi. În analizele realizate în România, 1 din 3 copii suferă de obezitate.

Citește și despre următorul subiect: Pensiunile renunță să mai servească masa şi se gândesc să opereze concedieri pentru a face față costurilor în creştere