- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este anunțul momentului pentru pensionari. Guvernul anunță ce se întâmplă cu dosarele românilor

14 Sep, 13:43 • Bumbeneci Diana
Vești noi pentru români. Aproape 90 la sută din dosarele de pensii sunt digitalizate.
Este anunțul momentului pentru pensionari. Guvernul anunță ce se întâmplă cu dosarele românilor

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

Bogdan Ivan are noi vești pentru români. Oficialul a declarat că digitalizarea dosarelor de pensii este făcută în proporţie de peste 87% şi speră ca până la sfârşitul anului sau cel târziu în primăvara anului viitor să fie finalizată.

Dosarele de pensii sunt aproape 100% digitalizate

„În momentul de faţă colegii mei de la task force-ul ministerului şi de la task force-ul ADR sunt în legătură directă cu cei de la Ministerul Muncii.

Astăzi peste 87% dintre dosare sunt deja actualizate. Se lucrează foarte intens.
Sperăm în cel mai scurt timp să fie finalizată digitalizarea. Ţinta este până la final de an, dar eu aş vrea să iau marja până la începutul anului viitor, până în primăvară”, a declarat Bogdan Ivan, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Guvern în ce stadiu se află în prezent digitalizarea dosarelor de pensii.

Citește și: Salariul minim crește de la 1 octombrie. Marcel Boloș anunță câți bani primesc românii. „Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat”

Reforma pensiilor presupune adoptarea unei noi legi a sistemului public de pensii simultan cu înlocuirea Legii 127/2019, inclusiv eliminând stabilirea unei perioade fixe de contributivitate de 25 de ani, reiese din PNRR.

Schimbări majore pentru pensionari! Anunțul uriaș făcut de Casa de Pensii. Care sunt cele mai importante modificări

„Având în vedere Planul Național de Redresare și Reziliență din cadrul R6. Reforma sistemului public de pensii, Investiția 10. Eficiență operațională și servicii electronice avansate pentru sistemul național de pensii prin digitalizare, Jalon 240 -Sistemul informatic din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice și I9. Susținerea procesului de evaluare a dosarelor de pensii aflate în plată, Jalon 239 -Toate dosarele de pensii recalculate;

Dat fiind obiectivul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) care vizează Digitalizarea integrală a dosarelor de pensii, în număr de aproximativ 5 milioane de dosare de pensii aflate în plată, precum și necesitatea actualizării datelor acestor dosare din sistemele existente, în scopul obținerii unor baze de date robuste, de încredere și actuale, ca fundament al oricăror proiecte și planuri de digitalizare ulterioară”, se prevede în OUG.

Vezi și: Marcel Boloș trage un semnal de alarmă! Ministrul de Finanțe anunță că, dacă reforma pensiilor nu va fi făcută, România va pierde 1,4 miliarde de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult