- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul minim crește de la 1 octombrie. Marcel Boloș anunță câți bani primesc românii. „Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat”

13 Sep, 09:01 • Bumbeneci Diana
Salariul minim crește de la 1 octombrie 2023! Ministrul Marcel Boloș anunță cât vor primi românii.
Salariul minim crește de la 1 octombrie. Marcel Boloș anunță câți bani primesc românii. „Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat”

Salariul minim crește. Marcel Boloș a anunțat, la Antena 3 CNN, cu cât vor crește veniturile minime de la 1 octombrie, în urma discuțiilor din Coaliție.

Salariul minim crește de la 1 octombrie

„Deciziile pe care le avem în coaliţia de guvernare sunt, într-adevăr, cele legate de salariul minim şi creșterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliția de guvernare.

În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuția pe 3.300 lei”, a explicat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă poate confirma această creștere a salariului minim, începând cu 1 octombrie, Marcel Boloș a declarat:

Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat, inclusiv prin programul de guvernare, la momentul la care Guvernul Ciolacu și-a început mandatul”, a spus ministrul.

Important de subliniat că, dacă salariul va crește, într-adevăr, la 3300 de lei, românii vor primi, în plus, în mână, doar 83 de lei, restul se vor duce către stat.

Marcel Boloș, anunț despre salariile românilor
Marcel Boloș, anunț despre salariile românilor

O nouă creștere de la 1 ianuarie?

Cât despre o nouă creștere a salariului minim, așa cum era vehiculat, Marcel Boloș susține că încă sunt discuții în coaliție.

„Cea de la 1 ianuarie (2024, n.red.), să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliției. Vă dați seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie”, a afirmat Marcel Boloş.

Ministrul de Finanțe a confirmat și faptul că cel mai probabil va fi eliminată scutirea de impozit a celor 200 de lei din salariu.

Da, era o dispoziţie tranzitorie. Aceşti 200 de lei erau daţi pe o perioadă de un an de zile şi aici urmează să se ia o decizie finală cu privire la cei 200 lei pe care îi avem ca deducere din impozitul pe venit”, a mai spus el la Antena 3 CNN.

Vezi și: ANOFM aduce vești bune pentru români. Aproape 60.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult