- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

10 May, 15:33 • Bumbeneci Diana
Aproximativ 20.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români! Salariile sunt destul de bune.
Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Vești bune pentru românii care sunt în căutarea unui loc de muncă!  A fost anunțat domeniul în care sunt disponibile peste 20.000 de posturi libere, iar salariile sunt atractive, potrivit Cancan.

Este nevoie de forță de muncă

Sezonul estival a început oficial de la 1 mai, iar hotelierii sunt în căutare de personal. Mulți dintre ei acceptă și persoane care nu sunt calificate în domeniu, iar câștigurile pe care le promit par a fi atractive. Pentru că românii cer de obicei mai mulți bani, reprezentanții HoReCa susțin că vor angaja muncitori din Nepal, Siria și alte zone, acolo unde forța de muncă este mai slabă.

Deși pandemia a adus unele provocări în industria turismului, se pare că sezonul estival se anunță unul promițător pentru hotelierii din România.

La ora actuală sunt aproximativ 20.000 de posturi libere în hotelurile și restaurantele de la malul mării. Patronii sunt în căutarea de forță de muncă pentru sezonul estival, iar salariile vin la pachet cu beneficii atractive.

Te mai poate interesa și: Vestea zilei pentru toți românii cu rate! BNR anunță ce se întâmplă azi, 10 mai, cu indicele ROBOR

Patronii de hoteluri se declară nevoiți să apeleze la muncitorii străini, însă nici aceștia nu mai sunt atât de ușor de găsit.

Nu găsim mai ales calificaţi, asta este o foarte mare problemă. Pe HoReCa este mai greu. Nu mai sunt şcolile profesionale care erau cândva”, a declarat Lahme Bolat, manager hotel, pentru observatornews.ro.

Persoanele care aleg să lucreze în această industrie au și beneficii promise. În primul rând, există posibilitatea de a câștiga un venit semnificativ pe perioada sezonului estival, deoarece hotelierii oferă salarii competitive și bonusuri pentru performanță. De asemenea, există posibilitatea de a primi cazare și masă gratuită sau la prețuri reduse, în funcție de politica fiecărui hotel.

Persoanele care au ales să vină în România însă, se declară mulțumiți de salariile pe care le încasează aici.

Salariul de aici este mai bun decât îl aveam în Sri Lanka. Este un salariu bun şi suficient pentru mine”, a declarat Sameer Ahamed, lucrător în bucătărie, pentru sursa citată.

Și administratorii de plajă sunt în căutarea de forță de muncă, iar beneficiile sunt multiple.

Au două mese pe zi, hidratare la discreţie şi plus salariul. Un puşti de 18 ani să câştige între 3500 şi 4500 de lei pe lună, depinde doar de el, plus tips ul pe care şi-l face, eu cred că e un salariu foarte atractiv. Nu e mare filosofie să închiriezi un şezlong sau să pui o bere la draf într-un pahar”, a spus Răzvan Chitan – administrator plajă.

Citește și: Leul, în cădere liberă! BNR anunță ce se întâmplă cu euro și cu dolarul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult