- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial. A fost aprobat acordul pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica

06 Mar, 19:59 • Fundeanu Madalina
A fost aprobat acordul pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica. Confirmarea a fost făcută de Elcen.
Este oficial. A fost aprobat acordul pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica

CGMB a aprobat în unanimitate acordul de principiu pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica. Informația a fost confirmată de Elcen, notează Economica.net.

Acord pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica

Această fuziune va aduce numeroase beneficii pentru sistemul de încălzire din Capitală, incluzând planificarea și implementarea integrată a investițiilor, rezolvarea problemei datoriilor între cele două companii, reducerea semnificativă a costurilor operaționale și în facturi la consumatorul final.

„ELCEN salută aprobarea de către CGMB a acordului de principiu pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica.

Acordul în favoarea realizării sistemului integrat de încălzire centralizată ar aduce mai multe beneficii importante, printre care: planificarea și implementarea integrată a investițiilor, rezolvarea problemei datoriilor între TERMOENERGETICA-ELCEN, reducerea semnificativă a costurilor operaționale și în facturi la consumatorul final”, a scris producătorul de energie electrică și termică al Capitalei pe pagina de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Comisia Europeană dă undă verde unei scheme de ajutor pentru energia eoliană. Țara noastră pune la bătaie un sprijin de 3 miliarde de euro

fuziunea ELCEN și Termoenergetica
fuziunea ELCEN și Termoenergetica

Fuziunea dintre cele două va rezolva problemele ce țin de apă caldă și căldură, modernizarea sistemelor, cheltuieli și pierderi financiare. De asemenea, va avea un impact pozitiv asupra menținerii aerului curat din București.

„Fuziunea este singura soluție pentru rezolvarea problemelor cu apă caldă și căldura, modernizarea sistemului în ansamblu, energie produsă în mod sustenabil și furnizata către consumatori în condiții de calitate, reducerea pierderilor și a cheltuielilor aferente acestora, aer mai curat în București prin eficientizare, cu efect direct asupra scăderii prețului Gcal și a prețului din facturile bucureștenilor.

O nouă companie, viabila din punct de vedere economic și financiar, va putea pune în practica o strategie unică de dezvoltare și de investiții care să vizeze eficiența la nivelul întregului sistem, nu doar pe un anumit segment. O companie credibilă, solvabilă poate atrage sursele de finanțare esentiale pentru eficientizarea sistemului de încălzire centralizată din București”, mai arată compania.

Pentru a se putea realiza fuziunea, Elcen amintește că Termoenergetica trebuie să plătească datoria de circa 850 de milioane de lei.

Vezi și: Paşaportul simplu electronic va putea fi expediat la orice adresă din România! Noua măsură ar putea fi implementată până la 1 ianuarie 2025