- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Sute de mii de pensionari primesc bani în plus la pensie

27 Feb, 19:49 • Bumbeneci Diana
Mai mulți pensionari primesc bani în plus la pensie. Decizia a fost anunțată oficial, în prima zi a săptămânii.
Este oficial! Sute de mii de pensionari primesc bani în plus la pensie

Este oficial! Decizia Curții Constituționale în legătură cu imposibilitatea impozitării pensiilor mai mari de 4000 de lei va fi pusă în practică luna aceasta. Sute de mii de pensionari vor primi bani mai mulți în perioada următoare, drept compensație pentru ceea ce Guvernul le-a reținut lunile trecute, anunță Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, conform Știripesurse.

Sute de mii de pensionari primesc bani de la Guvern

Așadar, peste două sute de mii de pensionari vor primi mai mulţi bani din martie. Românii cu pensii mai mari de 4.000 de lei, cărora li s-au reținut contribuţii pentru asigurări sociale de sănătate în 2022, îşi vor primii banii înapoi începând cu luna care este gata de a începe.

De altfel, taloanele lor de pensie au fost deja tipărite cu sumele de bani în plus, anunţă şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu. În acest sens, sumele promise vor ajunge la fiecare pensionar căruia i s-au oprit bani pe nedrept.

Vezi și: Vestea zilei pentru români! Se dau 3.000 de lei în plus pentru acești pensionari

Bani pentru pensionari
Bani pentru pensionari

„Vești bune pentru pensionari!

A fost publicată în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgență nr. 4/ 2023 care prevede ca începând cu data de 01.03.2023, pensionarilor li se vor restitui sumele reținute din pensii, cu titlu de contribuție de asigurări sociale de sănătate!

Este vorba de cei cu pensiile mai mari de 4.000 lei, cărora li s-au reținut contribuție de asigurări sociale de sănătate în perioada 01.01.2022 – 27.12.2022 .

Așa cum am spus de fiecare dată, ne ținem de cuvânt, astfel că, imediat după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ, am început tipărirea taloanelor de pensie, în acest moment acțiunea fiind finalizată .

Sumele care vor fi restituite sunt evidențiate distinct pe talonul de pensie și se vor plăti lunar în perioada martie 2023 – februarie 2024.”, scrie Daniel Baciu.

Citește și: Beneficiarii de ajutor social primesc mai mulți bani în 2023. CNPP a făcut anunțul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult