- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Tribunalul București a aprobat insolvența Elefant.ro

08 Feb, 18:03 • Fundeanu Madalina
Tribunalul București a admis joi cererea de intrare în insolvență a Elefant.ro. Acesta este al doilea cel mai mare retailer online din România după numărul de comenzi.
Este oficial! Tribunalul București a aprobat insolvența Elefant.ro

Tribunalul București a admis joi cererea de intrare în insolvență a retailerului online Elefant.ro. Compania a cerut la finalul lunii ianuarie deschiderea procedurii generale a insolvenței, spunând că vrea să propună un plan de reorganizare, conform informațiilor prezentate de Economedia.

Elefant.ro a intrat în insolvență

Potrivit Tribunalului București, printre creditori se numără Patria Bank., Fan Courier, Cargus, Universul Juridic., Didactica Publishing House, Univers Enciclopedic Books, Grup Editorial Litera, Rompetrol.

Reamintim că retailerul online în cauză transmitea în noiembrie 2023 că acţionarii societăţii au renunţat la perfectarea tranzacţiei prin care Evolution Prest Systems SRL, unde Mihai Ispas Pătraşcu, fondator şi CEO al evoMAG este acționar majoritar, urma să dobândească un pachet de acţiuni reprezentând 68,4% din capitalul social al Elefant. Retailerul online evoMAG, controlat de antreprenorul Mihai Pătraşcu, a anunțat în luna mai 2023 că voia să cumpere pachetul majoritar de acțiuni al Elefant Online.

Te-ar putea interesa și: Marile companii de electronice și electrocasnice s-au ales cu amenzi uriașe, de 123 de milioane de lei! Care a fost motivul

elefant.ro
elefant.ro

Retailerul online a încheiat anul 2022, cel mai recent pentru care există date financiare, cu afaceri de 183,6 milioane de lei, în scădere cu 20% față de anul precedent, în timp ce pierderea a urcat cu 79% la 27,4 milioane lei. Datoriile se ridică însă la 122 milioane de lei.

Acționarul majoritar al Elefant Online este Millenium Gold Resources Limited, cu 58,83%. Millennium Gold Resources Limited este un offshore din Cipru, activ în România prin intermediul mai multor societăţi. Compania este controlată de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, care a fondat Elefant în anul 2010.

În acționariatul Elefant Online se mai găsește și Grupul Catalyst, cu 9,62% din capitalul social, activ în România prin intermediul mai multor societăţi cu activităţi în principal în domeniul IT.

Al doilea cel mai mare retailer online din România

Elefant.ro este al doilea cel mai mare retailer online din România după numărul de comenzi. Pe locul 1 se află eMag (Dante International), al cărui acționar majoritar este grupul sud-african Naspers. Compania are peste 2 milioane de clienți, un Marketplace în care activează circa 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse.

Vezi mai multe știri: Noi locuri de muncă în România. RetuRo deschide un nou centru de colectare în țara noastră