- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ESTE OFICIAL! Votul de învestitură în Parlament s-a încheiat! Guvernul Ciolacu a trecut cu 290 de voturi „pentru”

15 Jun, 15:19 • Constantin Cristina
Cabinetul Marceș Ciolacu a primit vot pozitiv pentru preluarea guvernării cu 290 de voturi „pentru” și 95 de parlamentari au votat „împotrivă”.
ESTE OFICIAL! Votul de învestitură în Parlament s-a încheiat! Guvernul Ciolacu a trecut cu 290 de voturi „pentru”

UPDATE

: Marcel Ciolacu, declarații după votul de învestitură:

„În anul 2024 România nu va pierde acest ultim tren pe care îl reprezintă acest Program de Redresare și Reziliență. Fără reforme, România nu va înainta mai departe în direcția în care ne dorim cu toții (…) Vom găsi împreună resursele umane de a depăși acest moment. E foarte ușor să căutăm vinovați. (…) Ne-am propus să nu pierdem niciun ban. Mâine împreună cu Nicolae Ciucă, avem întâlnire cu ministrul actual și fostul al Fondurilor Europene și vom lărgi cadrul pentru a vedea amendamentele și scrisoarea de la Comisie pentru a vedea rezolvări în privința reformelor (…) Există două sindicate în Sănătate și sunt convins că se vor găsi soluții spre rezolvarea problemelor.

O să încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor dvs. și al românilor în următoarea perioadă, un an și șase luni. Sper să îndeplinim cât mai multe reforme și promisiunile sociale făcute azi, la această tribună. Nu le pot îndeplini fără susținerea dvs. Vă mulțumesc încă o dată!”

Guvernul Ciolacu a fost votat de Parlament. Cifrele finale au fost de 250 de voturi „pentru”, iar 95 de voturi „împotriva”, alții s-au abținut. AUR și UDMR au decis să nu voteze. La fel procedează mai mulți parlamentari neafiliați, a notat romaniatv.net.

Citește și: UPDATE: Zi decisivă pentru noul Guvern! Parlamentul se întrunește, astăzi, pentru votul de învestire

ESTE OFICIAL! Votul de învestitură în Parlament s-a încheiat! Guvernul Ciolacu a trecut cu 290 de voturi „pentru”

votul de învestitură
votul de învestitură

Urmează ca Guvernul Ciolacu să meargă la Palatul Cotroceni, pentru a depune jurământul. Premierul şi miniștrii desemnați au primit votul de încredere al senatorilor şi deputaților, după ce audierile de ieri s-au desfășurat pe repede inainte.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a primit joi votul Parlamentului, cu 290 de voturi pentru şi 95 de voturi împotrivă. Din numărul total al deputaților şi senatorilor, respectiv 465, au fost prezenți 411 parlamentari. 385 de voturi valabil exprimate, din care 290 de voturi pentru şi 95 de voturi împotrivă.

Alte articole: Discursul noului premier, Marcel Ciolacu. Promisiuni pe bandă rulantă „Profesorii nu trebuie să-și strige nevoile și disperarea pe străzi. Cei care muncesc din greu trebuie răsplătiți”