- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Experiența neplăcută pe care a avut-o un patron român, după ce a angajat un imigrant din Asia: „M-a sunat că moare de foame”

03 Mar, 15:16 • Bocioacă Bianca
Un patron din România a rămas fără muncitori, după ce a angajat mai mulți imigranți din Asia, pentru care a plătit și transportul.
Experiența neplăcută pe care a avut-o un patron român, după ce a angajat un imigrant din Asia: „M-a sunat că moare de foame”

Un patron a trecut printr-o experiență extrem de neplăcută, după ce a adus muncitori din Asia. România a devenit în ultimii ani o țară în care migranții își găsesc cu ușurință un loc de muncă. Nu toți angajatorii care au optat pentru forță de muncă din țările cu o economie săracă au avut noroc.

Deoarece le-a fost dificil să găsească români care să vrea să lucreze pentru ei, angajatorii au apelat la muncitorii străini. Fenomenul a luat avânt în foarte multe dintre statele europene.

În mall-uri, restaurante și alte incinte din țară, imigranții și-au găsit un loc de muncă cu ușurință. Cei mai mulți dintre aceștia provin din Asia, iar salariul oferit în România este destul de atractiv pentru ei.

Citește și: Criză majoră de forță de muncă în Italia. Guvernul a aprobat intrarea a 82.000 de migranți în țară

Patronii care vor forță de muncă din străinătate suportă un cost de aproximativ 700 de euro, iar mai apoi, muncitorii primesc un salariu de 500 de euro, la care se adaugă mâncarea și cazarea.

Există și persoane care folosesc această oprtunitate pentru a trece granițele și a ajunge în Uniunea Europeană. Unii stau în România pentru numai câteva luni, apoi își caută de muncă în țări mult mai bogate.

Cum a fost păcălit un patron de migranți

Un patron român nici nu i-a văzut pe cei pe care îi angajase, chiar dacă plătise pentru transportul lor. Ajunși în București, cetățenii străini au profitat de ocazie și s-au urcat într-un alt avion care avea să-i ducă într-o altă țară din UE, unde ar primi salarii mai mari.

Citește și: Danezii nu acceptă diversitatea. Un sondaj arată că aceștia nu vor ca imigranții să studieze în aceleași școli cu copiii lor

După câteva luni, au apelat la același angajator pentru a-i ajuta.

„Eu acum am adus chiar oameni în luna decembrie, trebuia să vină pentru mine personal 15 oameni. Din aeroport, din București, au fugit. Deci nu au apucat să ajungă la mine la fabrică, dim aeroport. Am un angajat care a fugit acum o lună singur, din Italia m-a sunat ca să-l iau înapoi la lucru, că moare de foame pe stradă”, a declarat Al Dabeek Kamal, patron cu afaceri în România, pentru Știrile Pro TV.