- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fabrica unică în România intră în faliment! Este scoasă la licitație cu prețul de 1.685.000 de euro

07 Apr, 19:20 • Bumbeneci Diana
O fabrică unică în România, care avea o producție uriașă, nu a mai produs nimic în ultimii 10 ani. Fabrica a intrat în faliment iar acum este scoasă la licitație publică.
Fabrica unică în România intră în faliment! Este scoasă la licitație cu prețul de 1.685.000 de euro

Este vorba despre prima fabrică de seringi de unică folosință din România, Sanevit Arad. Fabrica Arad a intrat în faliment iar acum este scoasă la licitație publică. Prețul de pornire este de 1.685.000 de euro, arată anunțurile publicate pe site-urile de specialitate.

Fabrica Sanevit Arad este oficial în faliment

La mijlocul anilor ’90, Sanevit era unică în România. Fabrica are un teren în suprafaţă de 30.245 de metri pătraţi, situat pe o arteră principală din cartierul Grădişte, din oraşul Arad, şi câteva clădiri construite, între care o hală de producţie de peste 14.000 de metri pătraţi.

Fabrică Sanevit
Fabrică Sanevit

Licitaţia va avea loc în 10 aprilie, ora 14:00, la sediul lichidatorului judiciar (str. D. Bolintineanu nr. 5 et.1 ap. 3), scrie Agerpres.

Potrivit anunţurilor publicate, cei care doresc să participe se vor prezenta la sediul lichidatorului judiciar până în 9 aprilie, ora 14,00, şi vor depune documentele necesare înscrierii şi dovada achitării garanţiei de participare, care este de 10% din preţul de pornire, fără TVA. În caz de neadjudecare, licitaţia va fi reluată în 17 şi 24 aprilie.

Tribunalul Arad a admis încă din 2021 începerea procedurii falimentului şi dizolvarea fabricii „Sanevit 2003” Arad.

Fabrica arădeană de seringi avea o capacitate anuală de producţie de 160 – 200 milioane de seringi şi 520 milioane de ace medicale. Totuşi, nu a lucrat niciodată la mai mult de 30% din capacitate.

Din 2013, Sanevit nu a mai produs nimic şi a rămas cu datorii de aproximativ 8,4 milioane de lei.

Vezi și: Ce taxe vor plăti românii în 2025? Marcel Boloș: „O adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult