- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Facturile uriașe la energie închid cinematografele din România. Angajații rămân fără locuri de muncă

25 Jan, 10:33 • Bumbeneci Diana
Cinematografele din România riscă să se închidă, rând pe rând, din cauza facturilor mult prea mari. Primul cinema deja și-a anunțat oprirea activității.
Facturile uriașe la energie închid cinematografele din România. Angajații rămân fără locuri de muncă

Cinematografele din România sunt primele care au de suferit atunci când vine vorba despre facturile enorme din mall-uri. Locurile în care cinefilii se pot relaxa la un film bun sunt acum în pericol de închidere, din cauza costurilor mult prea mari la energie. Primul cinematograf deja a luat decizia de a suspenda activitatea, anunță Profit.

Facturile prea mari închid cinematografele din România

Conducerea cinematografului Patria, din Craiova, a luat decizia de a suspenda temporar activitatea, iar această decizie implică multe schimbări. Costul mult prea mare al utilităților (energie electrică, gaze naturale), coroborat cu nivelul scăzut al încasărilor, a dus la această decizie.

Cei 6 angajați sunt în șomaj tehnic până la sfârșitul lunii martie, când se speră ca cinematograful să-și poată relua activitatea. Dacă nu se va deschide cinematograful, angajații vor rămâne fără loc de muncă, iar craiovenii nu se vor mai putea bucura de cinematograful Patria.

Ai mai putea citi și: Compania Uber, nevoită să plătească 17 milioane de euro către 139 de șoferi. Care a fost motivul pentru care s-a ajuns la datoria istorică

cinema închis
cinema închis

În aceeași situație se găsește și cinematograful „Sergiu Nicolaescu”, din Târgu Jiu. Conducerea cinematografului a transmis că se va redeschide în aprilie, doar dacă vor exista solicitări în acest sens. Pe lângă aceste instituții, mai sunt cinematografe din orașe mari care riscă să se închidă din cauza facturilor mari, dar și alte săli de teatru, de operă sau de spectacole.

Te mai poate interesa și: România nu poate „supraviețui” fără angajatorii străini! Companiile cer Guvernului recrutarea suplimentară a zeci de mii de lucrători

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult