Femeia care a renunțat la canotaj și a ajuns CEO la o companie de recuperat datorii. Înainte de a începe să lucreze în acest domeniu, Cosmina a practicat un sport de performanță. Ea spune că mișcarea te poate învăța mai mult decât să faci mișcare fizică: acesta îți lucrează perseverența, răbdarea și încrederea în oameni.

Citește și: Inedit. O româncă și-a deschis propria afacere după ce a lucrat 3 ore în cadrul unei companii. Unde locuiește acum femeia și ce business deține

Sportul te învață cum să fii perseverent, cum să vrei mereu să fie mai bine. Practicând un sport de echipă, am învățat că trebuie să mă bazez pe oameni. Toate aceste lucruri m-au ajutat mai târziu. Oamenii care au datorii nu își doresc să vorbească despre acest lucru, le este rușine să discute, mai ales cu noi. Am învățat cât de important este să asculți și să transformi clientul în partener.

Cred că am ajuns aici din dorința de a lucra în echipă. Din puctul meu de vedere, suntem un tot unitar, de aceea, ador să lucrez în echipă, atâta timp cât oamenii sunt la fel de deschiși ca mine și știu să spună ‘nu știu’. Chiar și la vârsta mea, atunci când trec prin situații pe care nu le stăpânesc, sunt deschisă și recunosc când nu știu”, spune Cosmina Marinescu, pentru  wall-street.ro.

Femeia care a renunțat la canotaj și a ajuns CEO la o companie de recuperat datorii

Fosta sportivă spune că unul dintre cele mai importante lucruri pentru un lider este să își păstreze oamenii buni într-o companie. Întrebată ce ar alege între zece angajați mediocri și unul bun, aceasta a răspuns: „L-aș alege pe cel bun, dar din punct de vedere salarial, nu cred că este o proporție corectă. Nu ai cum să ai doar oameni performanți sau mai bine spus, oamenii performanți nu vor rămâne performanți întotdeauna. Fiindcă am venit din sport, folosesc foarte mult cuvântul performanță atunci când îmi descriu angajații”, spune CEO-ul Kruk.

Digitalizarea bancară, susținută de nevoile create de pandemie, au dus la soluții prin care putem lua credite online, prin scanarea buletinului și încărcarea unui selfie. Cu toate că procesul a fost cu mult ușurat, CEO-ul Kruk îndeamnă persoanele să facă diferența între nevoie și dorință înainte să ia un credit.

Este greu să iei un credit? Nu este deloc greu. De când cu pandemia, totul s-a mutat în online. Tehnologia există: vrei un credit, intri pe telefon și îl accesezi singur. Fiind atât de facil, este bine să faci diferența între nevoie și dorință înainte să te încarci cu o datorie” menționează Cosmina.

Meseria de recuperator poate să fie una dintre cele mai incomode profesii pe care le poți practica. Una dintre calitățile principale pe care trebuie să le aibă o persoană care se ocupă de recuperarea creanțelor este empatia. „La nivel de companie avem o proporție de aproximativ 60% formată din femei, însă, nu cred că aceste meserii sunt de femei sau de bărbați. Am ascultat foarte multe apeluri în care am fost surprinsă că bărbații erau foarte prezenți în discuție. Empatia este calitatea pe care o căutăm înainte de angajare”, spune Cosmina.