- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fermierii dau alerta în România. Țara riscă să rămână complet fără carne de porc

17 Jan, 22:31 • Bumbeneci Diana
România ar putea rămâne fără carne de porc. Avertizările fermierilor: „Am spus că aici vom ajunge".
Fermierii dau alerta în România. Țara riscă să rămână complet fără carne de porc

Fermierii din România trag un semnal de alarmă privind carnea de porc din țara noastră. Românii spun că ar putea ajunge populației pentru o perioadă scurtă de timp, dacă nu se iau decizii majore.

România riscă să rămână fără carne de porc

Marii producători de carne de porc din România trag un mare semnal de alarmă la început de an. Ei susțin că doar 15% din carnea de porc care se vinde în țara noastră provine din fermele autohtone, iar dacă problemele continuă, românii vor fi privați de acest tip de carne.

Pe marginea acestui subiect sensibil, ei au afirmat că în situația unui blocaj al transportatorilor, unei calamități sau oricărui alt necaz abătut asupra țării, carnea din România va ajunge pentru o perioadă scurtă.

Vezi și: Ajutor de înmormântare 2024. Începând cu luna ianuarie se oferă alte sume de bani

carnea de porc
carnea de porc

„Situația care se găsește, astăzi, va duce la multe necazuri, la probleme în aprovizionarea cu carne. Știm că nu există carne destulă în România la ora actuală, eu am spus asta de ani de zile, că aici vom ajunge.

De exemplu, la nivelul anilor 2021 și 2022, pe ferma de porci s-au înregistrat pierderi, datorită prețului foarte mic cu care venea marfa de afară.

În operațional calculând cost de producție cu prețul de piață făceam o pierdere cam cu 2 lei pe kilogramul de porc, ceea ce însemna 220 de lei per porc”, a spus un producător de carne de porc din România, potrivit adevărul.ro.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult