- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fermierii protestează în toată țara. Agricultorii au anunțat zonele care vor fi blocate de manifestații

07 Apr, 17:11 • Lupu Alexandra
Fermierii declară un protest național! Manifestațiile au loc pe parcursul zilei de astăzi, în toată țara. Agricultorii spun că afacerea lor este pusă în pericol.
Fermierii protestează în toată țara. Agricultorii au anunțat zonele care vor fi blocate de manifestații

Fermierii nu renunță la protestele naționale. Concret, manifestațiile vor avea loc pe parcursul zilei de astăzi în mai multe zone din țară, relatează antena3.ro. Acest lucru se întâmplă pentru că afacerea agricultorilor este pusă în pericol, dar mai ales, pentru că nu sunt mulțumiți de suma pe care o primesc drept despăgubire.

Fermierii continuă protestele și astăzi

Agricultorii se plâng că afacerea lor este pusă în pericol din cauza cerealelor din Ucraina. Din acest motiv, fermierii au decis să dea startul mai multor manifestații: pe parcursul zilei de astăzi, protestele au loc în mai multe orașe.

Agricultorii au ieșit în stradă cu tractoare și se îndreaptă către toate locurile în care vor să protesteze. Fermierii sunt deciși să blocheze vămile și marile orașe, tocmai pentru a le transmite reprezentanților în cauză care sunt nemulțumirile pe care le au. Oamenii vor paraliza patru vămi și portul Constanța. Mai mult decât atât, fermierii au anunțat că vor merge și în fața sediului Comisiei Europene din Capitală.

Te-ar putea interesa și: Petre Daea le transmite un mesaj important fermierilor! Ce spune ministrul Agriculturii după protestele din Capitală: „Este un moment greu”

De la locația menționată vor pleca către Ministerul Agriculturii. Agricultorii precizează că aceasta este ultima soluție pe care au reușit să o găsească, având în vedere că trebuie să confrunte o concurență neloială. Concret, oamenii sunt îngrijorați de faptul că afacerea lor este pusă în pericol de cerealele din Ucraina.

Protestul fermierilor
Protestul fermierilor

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, afirmă Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Organizatorii au confirmat care sunt orașele în care vor avea loc protestele. Manifestațiile se vor desfășura în București și Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea. Agricultorii se adună în mai multe puncte din marile orașe pentru a transmite că sunt nemulțumiți inclusiv de suma primită drept despăgubire, respectiv 10 milioane de euro.

Citește și: Proteste de amploare la Giurgiu-Ruse! Fermierii ies azi în stradă