- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fiecare român poate primi finanțare 650.000 de euro. Atenție! Termenul limită este 21 noiembrie

23 Oct, 23:43 • Bumbeneci Diana
Persoanele eligibile pot primi un nou sprijin financiar, de data aceasta de până la 650.000 de euro. Iată cine se încadrează la noua formă de finanțare.
Fiecare român poate primi finanțare 650.000 de euro. Atenție! Termenul limită este 21 noiembrie

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) reamintește că data limită pentru depunerea proiectelor privind îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil preponderant agricol este 21 noiembrie 2023, ora 23:59. Proiectul este unul inedit în România și ar putea aduce șansa unor finanțări fără precedent.

AFIR lansează o nouă linie de finanțare

În cadrul acestei măsuri asumate prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR), sprijinul financiar oferit este de 43 de milioane de euro, fără TVA. Mai mult, conform proiectului, se pare că ținta asumată prin PNRR pentru această investiție este de minimum 57 de licee cu profil agricol care vor beneficia de sprijin prin intermediul granturilor.

„Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 650.000 de euro, iar fiecare beneficiar poate depune un singur proiect. Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA”, anunță AFIR.

Finanțare România
Finanțare România

În cadrul prezentului apel proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, disponibilă la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home.

În legătură cu modul pregătirii documentației aferente depunerii cererilor de finanțare, pe pagina de internet www.afir.ro, sunt disponibile Ghidul solicitantului și anexele aferente pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil preponderant agricol. Românii au permanent la dispoziție acest portal pentru a se putea informa cu privire la actele necesare dosarului, dar și la condițiile de eligibilitate.

Scopul acestei linii de finanțare îl reprezintă creșterea atractivității învățământului profesional agricol, prin finanțarea îmbunătățirii infrastructurii și dotării cu materiale didactice specifice pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a AFIR.

Vezi și: Noi indemnizații pentru milioane de români! Senatul a dat legea care va aduce o indemnizație cât salariul minim net din 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult