- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fiicele lui Dinu Patriciu au câștigat războiul cu fratele lor vitreg. Miza: vila de 1 milion de euro

07 Oct, 20:47 • Gabriela Andreescu
Ana și Maria Patriciu, cele două fiice ale defunctului milionar Dinu Patriciu, au reușit să obțină în instanță dreptul de a intra în vila care a aparținut tatălui lor.
Fiicele lui Dinu Patriciu au câștigat războiul cu fratele lor vitreg. Miza: vila de 1 milion de euro

Tribunalul București le-a dat câștig de cauză fiicelor lui Dinu Patriciu în războiul cu fratele lor vitreg. Instanța a hotărât ca Andrei Alexandru să le primească pe Ana și Maria Patriciu în vila de un milion de euro care a aparținut omului de afaceri decedat în 2014.

Tribunalul București a luat această decizie la sfârșitul lunii septembrie, decizie care este definitivă. Anterior, judecătorii au respins cererea de autorizare a accesului Anei și Mariei Patriciu în imobilul de un milion de euro din Sectorul 1 și exercitarea dreptului de folosință asupra acestuia.

Vila pe care se ceartă moștenitorii lui Dinu Patriciu se află într-o zonă selectă, aproape de parcul Herăstrău și valorează peste un milion de euro. Alături de uriașa proprietate din Snagov, imobilul respectiv este cuprins în succesiunea pe care rudele au deschis-o în 2014, după moartea omului de afaceri, scrie Fanatik.

Te-ar putea interesa și: DNA îl trimite din nou în judecată pe fostul deputat Gabriel Bivolaru. Care sunt acuzațiile de această dată

În 2015, succesiunea a fost blocată din cauza unui proces de partaj intentat de Dana Rodica Patriciu, a treia soție a miliardarului și mama lui Andrei Alexandru. Acesta din urmă, deși nu are dreptul la moștenire, a rămas în imobil cu acordul mamei sale, prin prisma faptului că este un bun dobândit în timpul căsătoriei Danei cu Dinu Patriciu.

”În privinţa imobilului din Bucureşti, s-a arătat că este locuit fără drept de la momentul decesului autorului reclamantelor şi până în prezent de pârâtul Andrei Alexandru Ștefan, străin de succesiune, acesta exercitând în pofida refuzului categoric al reclamantelor şi cu acceptul abuziv al pârâtei Patriciu Dana Rodica, prerogativa folosinţei asupra unui bun coproprietatea reclamantelor”, au arătat surorile Patriciu, care apar ca reclamante alături de mama lor, Sabina, a doua soție a miliardarului.

Vila deținută de Dinu Patriciu, motiv de dispută în instanță între moștenitorii săi
Vila deținută de Dinu Patriciu, motiv de dispută în instanță între moștenitorii săi

Pe motiv că întreținerea propretății din Snagov este mult prea costisitoare, fiicele milionarului au solicitat un schimb provizoriu de locuințe cu Dana Patriciu, cedându-i acesteia dreptul de a locui în vila din Snagov în locul celei din București.

”S-a invocat de către reclamante cuantumul foarte ridicat al cheltuielilor necesare întreţinerii imobilului din Snagov, spre deosebire de cel din Herăstrău, fiind necesară compensarea situaţiei plăţilor efectuate de către moştenitori cu bunurile moşteniri”, se mai arată în cerere.

În replică, fiul vitreg al omului de afaceri a susținut că nu poate fi acuzat că locuiește abuziv, în condițiile în care, până la finalizarea succesiunii, imobilul aparține și mamei sale.

Ana si Maria Patriciu au încercat, timp de mai bine de un an, să obțină un ordin de evacuare împotriva lui Andrei Stefan, fără a avea însă success. Fiul vitreg al lui Patriciu deținea un act prin care era „luat în spațiu” de către Dinu și Dana Patriciu, hârtie ce data din 2009.

Citește și: O fostă fabrică de bere din România va ajunge complex de lux

În decembrie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Ana şi Maria Patriciu, fetele fostului patron al companiei Rompetrol, şi fostele neveste ale acestuia, Dana Rodica şi Sabina, să achite către stat prejudiciul de peste 58 de milioane de dolari şi dobânda aferentă din 2001 până în prezent, în solidar cu compania Rompetrol.

Statul român se judecă de câţiva ani cu fostele soţii şi cu fetele omului de afaceri pentru recuperarea prejudiciului.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult