- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de 70.000 de euro pentru o categorie de români. Cine poate primi GRATIS banii

13 Mar, 16:37 • Bumbeneci Diana
S-a lansat o nouă finanțare pentru români. Beneficiarii primesc până la 70.000 de euro.
Finanțare de 70.000 de euro pentru o categorie de români. Cine poate primi GRATIS banii

O nouă finanțare pentru români! Tinerii fermieri care au depus cereri de finanțare pe intervenția DR-30 – sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, ar putea să-și primească banii mult așteptați până la sfârșitul verii. Conform ultimelor declarații de la AFIR, la acest moment este începută evaluarea proiectelor depuse în etapa a treia, când pragul de calitate pentru depunere a fost cel mai scăzut.

Finanțare de 70.000 de euro pentru români

Astfel, specialiștii estimează că evaluarea proiectelor depuse va fi finalizată în aproximativ două luni de zile, după care se va trece la vizitele pe teren pentru proiectele selectate, iar apoi la semnarea contractelor de finanțare.

Poți citi și: Românii care nu mai pot ieși la pensie fără penalizare. „Au o penalitate de maximum 30%”

finanțare
finanțare

Evaluarea proiectelor depuse pe DR-30 este în continuă desfășurare. Etapa 1 lunară, când au fost 85 de puncte, deja s-a și afișat pe site-ul AFIR, s-a lucrat intensiv pentru etapa 2 lunară și urmează în curând să apară rapoartele de selecție. Pot spune ca o noutate pentru cei care așteaptă mai multe informații despre DR-30 că a început evaluarea și pentru etapa 3, unde pragul a fost de 30 de puncte. Spre surprinderea mea, experții de la OJFIR s-au mișcat destul de repede.

Să nu uităm că în etapa 3 avem cele mai multe proiecte depuse, în jur de 3.000 de proiecte. Cred că va dura cel puțin o lună, o lună și jumătate, chiar două. Acum, la o mică evaluare, cred că vom avea un raport final pe toate cele trei etape de depunere la sfârșitul lunii mai.

După ce se a afișa acest raport, să nu uităm că urmează faza de verificare în teren, doar la proiectele care sunt eligibile. Fermierii serioși nu trebuie să-și facă nicio grijă, dacă documentele pe care le-au prezentat și exploatația pe care o dețin sunt în conformitate cu proiectul. (…) Eu zic că până undeva în iulie-august să avem banii în conturi la toți cei care au accesat linia de finanțare DR-30”, a precizat consultantul Ion Păunel pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Finanțarea oferită pentru instalarea tinerilor fermieri este de 70.000 de euro/proiect și se acordă în două tranșe. Prima tranșă, de 75% se oferă la semnarea contractului și 25% după implementarea planului de afaceri.

Ai mai putea citi și: Ultima schimbare la Casa de Pensii: Documentul OBLIGATORIU pentru o pensie mai mare în România 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult