- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de 70.000 de euro pentru tineri, începând cu 2023. Cine poate primi banii de la Guvern

18 Jan, 23:59 • Bumbeneci Diana
Tinerii care vor să își deschidă o afacere în România primesc sprijin din partea Guvernului. Pot primi până la 70.000 de euro dacă îndeplinesc câteva condiții.
Finanțare de 70.000 de euro pentru tineri, începând cu 2023. Cine poate primi banii de la Guvern

Guvernul sprijină din ce în ce mai mult instalarea tinerilor fermieri. Și anul acesta, proiectul va fi de mare anvergură, anunță AgroTV. Una dintre liniile de finanțare care vor fi deschise de AFIR și în perioada 2023-2027. Aceasta va avea un buget total de aproximativ 250 de milioane de euro. Ministerul Agriculturii vrea să instaleze, cu acești bani, nu mai puțin de 3.580 de tineri fermieri până la încheierea exercițiului financiar.

70.000 de euro pentru tinerii care vor să fie fermieri

Chiar dacă la ora actuală încă mai au de așteptat românii după ghidul solicitantului, au apărut câteva informații din grupurile de lucru de la Ministerul Agriculturii, privind noutățile care se vor regăsi în intervenția pentru instalarea tinerilor fermieri. Anul 2023, numărul beneficiarilor va fi destul de mare.

Ai mai putea citi: APIA a aprobat toate plățile pentru fermieri! Iată lista completă a subvențiilor de care poți beneficia atât de simplu!

Bani pentru tinerii fermieri / foto sugestivă
Bani pentru tinerii fermieri / foto sugestivă

Câteva informații avem legate de instalarea tinerilor fermieri, din grupurile de lucru, să sperăm că se păstrează. Pe tânărul fermier, femeile vor avea un punctaj suplimentar față de alți beneficiari. Transferul de exploatație va fi punctat în continuare, până la trei exploatații. De asemenea, dacă se păstrează discuțiile din grupurile de lucru, sectorul legume-fructe și sectorul vacii de lapte și de carne vor fi în continuare prioritare. Sunt informații de care fermierii ar trebui să țină cont în această programare financiară”, a precizat consultantul Ion Păunel pentru AGRO TV, în emisiunea „Agricultura la Raport”.

Conform lui Ion Păunel, sumele de bani de care vor putea beneficia tinerii fermieri vor fi oferite sub formă de sumă forfetară, fiind de maximum 70.000 euro. De altfel, conform noului proiect, rata sprijinului este de 100% și se acordă în două tranșe: 75% la semnarea contractului de finanțare și 25% după implementarea Planului de afaceri.

Cât despre dimensiunea exploatației, pentru a fi eligibilă la finanțarea aceasta trebuie să se încadreze în intervalul de minimum 12.000 SO, respectiv 8.000 SO în zona montană și maximum 100.000 SO, mai anunță sursa citată.

Te mai poate interesa și: Alertă din cauza maximelor termice! Bucureștiul a înregistrat cea mai caldă zi din ultimii 22 de ani. Tanczos Barna: „Afectează întreaga planetă, nu mai putem vorbi de o problemă locală sau de o problemă națională”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult