- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de la MADR pentru românii care au nevoie de tractor. Florin Barbu: „Sprijinul va fi 70% cu 30%”

22 Mar, 11:10 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru fermieri. MADR lansează un nou sprijin pentru cei care au nevoie de un tractor.
Finanțare de la MADR pentru românii care au nevoie de tractor. Florin Barbu: „Sprijinul va fi 70% cu 30%”

Fermierii mici și mijlocii vor beneficia în curând de o nouă linie de finanțare lansată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, intitulată ”un tractor pe fermă”. Mai exact, potrivit informațiilor ministrului Florin Barbu, va fi finanțată achiziția de utilaje agricole noi pentru fermierii care lucrează sub 400 de hectare. Fondurile pentru această măsură vin din vechiul PNDR 2014-2020, unde au mai rămas sume considerabile necheltuite.

Ai putea citi: Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de 5 milioane de români. „Avem totul, termenele sunt foarte scurte”

Nou sprijin pentru fermierii care au nevoie de un tractor

„Pe lângă AFM, Ministerul Agriculturii a identificat, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, o sumă de 209 milioane de euro care trebuie cheltuită până la finele anului 2025. Vom lansa în două săptămâni un program pentru fermieri, se va numi ”Un tractor pe fermă”.

Toate fermele până în 400 de hectare vor avea punctajul cel mai mare, nu au accesat niciodată utilaje pe fonduri europene și venim cu acest pachet. Pentru fermele mai mici, până în 100 de hectare, se va putea achiziționa un tractor mai mic, cu o capacitate până la 250 cp, iar pentru fermele de până la 400 de hectare, undeva până la 400 cp”,a precizat ministrul Florin Barbu, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Florin Barbu, despre sprijinul pentru tractor
Florin Barbu, despre sprijinul pentru tractor

Conform șefului MADR, sprijinul din fonduri europene pentru această măsură va fi de 70%, în timp ce fermierii vor trebui să acopere restul de 30% din fonduri proprii.

Sprijinul va fi 70% cu 30%. Mai mult de atât, am luat decizia, pentru că a avut o creștere foarte mare sectorul sfeclei de zahăr, fermierii au solicitat un sprijin pentru achiziționarea de utilaje pentru recoltare și însămânțare a culturilor de sfeclă de zahăr și va fi și o alocare separată de 40 de milioane de euro pentru acest sector. În total vor fi 209 milioane de euro, iar fermierii vor avea acces direct pentru a-și schimba utilajele și a-și lua echipamente noi, practic un tractor pe fermă”, a mai subliniat Florin Barbu.

Poți citi azi și: Orașul în care casele se vând cu 5 lei: Program imobiliar pentru revitalizarea urbană. Ce condiții trebuie să îndeplinească un cumpărător?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult