- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Firma din Republica Moldova care a pus lacătul pe ușă și a fugit cu banii. Sute de români au rămas și fără mobilă și fără mii de euro

11 Jan, 19:17 • Cornel Ghimeșan
O firmă de mobilă din Republica Moldova a dat țepe de sute de euro românilor, care își așteptau mobila de bucătărie pe comandă. Aceștia au rămas și fără produse și cu banii luați.
Firma din Republica Moldova care a pus lacătul pe ușă și a fugit cu banii. Sute de români au rămas și fără mobilă și fără mii de euro

Mai mulți români care sperau să primească mobila de vis s-au trezit și cu banii luați și fără produsele comandate, după ce o firmă din Republica Moldova a dat o țeapă de zile mari. Sute de mii de euro au ajuns în conturile firmei, care a pus ulterior lacătul pe ușa celor 14 magazine și showroom-uri din România și a fugit cu toți banii, conform Antena 3.

Citește și: Șoc pe piața alimentară! UE a aprobat făina de greiere. Cele mai iubite feluri de mâncare se vor baza pe acest produs

Persoanele țepuite de firma Bismobil Kitchen, au pierdut, în medie, aproximativ 6000 de euro. Aceștia reprezentau avansul de 70% pentru mobila de bucătărie care nu a mai ajuns în casele lor niciodată.

Țeapa dată de sute de mii de euro pentru mobila de bucătărie
Țeapa dată de sute de mii de euro pentru mobila de bucătărie

Firma Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova, iar la noi în țară aceasta avea deschise 14 magazine, cu două showroom-uri în Capitală și câte unul în marile orașe din România, precum Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu sau Oradea. Aceștia aveau o promovare „agresivă” prin care promiteau clienților reduceri masive, bonificații și măsurători gratuite.

Fără mobilă și fără bani! Țeapa de zile mari dată de moldovenii de la Bismobil Kitchen

Pentru a se asigura că vor fi greu de găsit, patronii aveau nu mai puțin de 40 de firme prin care încheiau contractele cu clienții finali. Compania nu își respecta termenele de livrare și găsea constant scuze, iar în momentul în care clienții au început să realizeze țeapa pe care au luat-o și să facă plângeri, moldovenii au închis, rând pe rând, toate showroom-urile din țară.

Nici până în acest moment reprezentanții firmei Bismobil Kitchen nu au admis faptul că sunt în incapacitatea de a livra marfa. Aceștia s-au mulțumit prin a posta pe Facebook un anunț conform căruia aceasta este doar o „relocare” care face parte din strategia de dezvoltare a firmei.

Până acum aproximativ 100 de păgubiți au solicitat să fie reprezentați de o casa de avocatură. Prejudiciul depășește 2.000.000 de lei, așa că plângerea penală va fi depusă la DIICOT București.

Alte articole: Prețurile din magazinele românești sunt șocante pentru străini. Clipul unui italian dintr-un supermarket a devenit viral: „E absurd!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult