- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Firmele austriece luate în vizor în România. O importantă fabrică de zahăr amendată de ANPC cu 50.000 de lei

13 Dec, 22:19 • Cornel Ghimeșan
Începând cu momentul în care Austria a blocat aderarea României la Schengen, firmele austriece au început să fie atent urmărite în țară. Mai mulți români și companii românești au decis boicotarea brandurilor, iar acum ANPC a amendat o fabrică de zahăr austriacă cu 50.000 de lei.
Firmele austriece luate în vizor în România. O importantă fabrică de zahăr amendată de ANPC cu 50.000 de lei

Firmele austriece au intrat sub lupa autorităţilor de la noi. Fabrica de zahăr Agrana a fost controlată de inspectorii ANPC, după ce, aceștia au avut suspiciunea că toţi clienţii care cumpără produsele fabricate în Buzău ar fi înşelaţi prin etichetele neconforme.

Citește și:Iohannis a promulgat legea! Prețurile la energie au fost plafonate! Vom plăti 1,3 lei/kWh indiferent de nivelul de consum

Inspectorii ANPC au declarat că informațiile de pe ambalaje induceau în eroare consumatorii. Mai exact, exista inscripționată mențiunea: Origine din Uniunea Europeană și din afara Uniunii Europene. Acest lucru este interzis de lege, pentru că atunci când cumpărăm un produs trebuie să știm exact de unde provine acesta.

Firmele austriece luate în vizor în România. O importantă fabrică de zahăr amendată de ANPC

Amendă de 50.000 de lei de la ANPC pentru fabrica de zahăr

Fabrica de la Buzău producea zahăr din trestie care era importată din diverse ţări- din Brazilia, spre exemplu -, dar producea şi din sfeclă românească. Ambele tipuri de zahăr erau vândute sub acelaşi brand şi ambalate la fel. Aşa că ANPC a decis să sancţioneze compania cu 50.000 de lei şi a dispus încetarea practicilor comerciale incorecte. Grupul austriac Agrana este prezent la noi în ţară tocmai din 1998, atunci când a cumpărat trei fabrici. În prezent, deţine două fabrici, una la Roman şi una în Buzău. De altfel, este cel mai mare producător de zahăr nu doar din România, ci şi din Europa de Est.

Alte articole: Maia Sandu spune că, fără sprijinul României, Moldova nu va mai fi parte a lumii libere : „Nu văd cum ne-am descurca fără sprijinul Bucureștiului”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult