- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Florin Pogonaru, președintele Asociația Oamenilor de Afaceri din România „Problema principală este problema forţei de muncă”

14 Aug, 16:55 • Constantin Cristina
Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru, explică problema din spatele taxelor. Iată declarațiile acestuia.
Florin Pogonaru, președintele Asociația Oamenilor de Afaceri din România „Problema principală este problema forţei de muncă”

Florin Pogonaru conduce de foarte mult timp AOAR și este la curent cu afacerile din România. Măsurile propuse de Guvern care vizează taxele și supraimpozitările îi nemulțumește pe mulți dintre antreprenorii din țara noastră, a transmis zf.ro.

Citește și: Se anunță vremuri grele pentru românii care obișnuiau să facă bani pe bursă. Noile măsuri fiscale îi lovește din plin

Florin Pogonaru, președintele Asociația Oamenilor de Afaceri din România „Problema principală este problema forţei de muncă”

„Trebuie să vedem care este elefantul din cameră şi trebuie recunoscut că toate privilegiile fiscale sunt provocate direct sau indirect de taxarea ridicată a muncii în România. Cât timp va exista dezechilibru între taxarea muncii şi taxarea capitalului, lobbyurile din diverse domenii vor promova măsuri pentru reducerea taxării muncii în domeniul lor”, a informat președintele asociației AOAR.

Florin Pogonaru
Florin Pogonaru

Tot el mărturisește care este problema principală în această situație.

Pentru mine, problema principală este problema forţei de muncă. Nu pot să plătesc forţa de muncă cât trebuie şi din cauza taxării excesive a muncii, astfel că în următorii cinci ani trebuie să se echilibreze, să se încheie un fel de moratoriu între partidele politice privind prioritatea echilibrării taxării muncii cu taxarea capitalului.”, a mai specificat Florin Pogonaru.

De asemenea, Pogonaru este de părere că discuțiile din ultima vreme din spațiul public despre modificarea taxelor, despre eliminarea privilegiilor fiscale au în spate problema taxării excesive a muncii.

Principala condiție în modificările fiscale pe care le vor adopta autoritățile este ca banii care vor rezulta din ele să nu se ducă în cheltuieli publice, deci prima condiție de departe este stoparea acestor cheltuieli publice, reducerea lor, aducerea lor la niveluri rezonabile, crede Pogonaru.

În contextul în care vezi atât de multă nehotărâre trebuie să ai în vedere nişte principii de acţiune şi dacă ar fi să enunţăm principiile de acţiune pe care le avem noi în domeniu este că, în primul rând, trebuie început de la cheltuielile bugetare, nu poţi inhiba creşterea unui sector, fie el şi cu privilegii fiscale, ca să arunci banii pe cheltuieli absurde de personal în sectorul public. Este ca şi cum ai încerca să aduni apă într-un vas fără fund”, a detaliat el.

Alte articole: Guvernul s-a răzgândit în privința unor măsuri fiscale: Impozite mai mari pentru casele de lux și pentru mașinile scumpe